A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ néhai Karadi Béla végakaratának megfelelően, elismerve és tiszteletben tartva munkásságát 2021. augusztus 10-én megalapította a Karádi-díjat, amelyet minden évben, augusztusban egy díszelőadás keretében az év kiemelkedő magyar artistájának ad át.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által felkért négytagú zsűri – Kristóf Krisztián, Kőműves Tibor, Simet László, és Fekete Péter – tesz javaslatot az adott évben kiemelkedő művészi munkát végző magyar artistaművészekre. A jelölés során az alábbi szempontokat kell figyelembe venniük: az adott évben elért művészi teljesítményt, valamint a megkérdőjelezhetetlen, példa értékű közösségi és magánéletet.

A díjazott személyéről a magyar artista szakma dönt. Az öt legtöbb jelölést kapó artistaművészre a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ által kibocsátott Cirkuszművészeti Szakmai Kártya birtokosok szavazhatnak online, a Fővárosi Nagycirkusz honlapján elhelyezett szavazólapon, a nomináltak bejelentésétől számított öt napig. Minden szavazásra jogosult az öt jelölt közül egy artistaművészt választhat.

A díjazott ünnepi gálaelőadás keretében nyilvánosan kapja meg a Karádi-díjat.

Karádi-díj

A Karádi-díj 2022 évi nyertese:

URB_6782

A Karádi-díj 2021 évi nyertese:

Karádi-díj

A Karádi-díj 2022 évi nomináltjai:

Skip to content