A Fővárosi Nagycirkusz műsora a zánkai Erzsébet-táborban

A Fővárosi Nagycirkusz decemberben több alkalommal, bő egyórás, klasszikus cirkuszi műsorral várja a zánkai Erzsébet-tábor programjában részt vevő gyermekeket. A magyar és külföldi artistacsillagok műsorához, egy ingyenes cirkuszpedagógiai kiadvány is kapcsolódik.

A nagyszabású, elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek számára létrehozott táboroztató programban a Fővárosi Nagycirkusz többed ízben vesz részt. Idén nyáron közel három hónapon át kapcsolódott be a zánkai Erzsébet-táborok kulturális, közösségépítő és személyiségfejlesztő tevékenységeibe élményalapú, játékos, tematikus, integráló foglalkozásokkal.

December 1. és 21. között pedig bő egyórás, kizárólag a zánkai Erzsébet-tábor programjában részt vevő gyermekeknek összeállított cirkuszi előadással készülnek; ez idő alatt 18 alkalommal „lépnek porondra”. Az előadást Fekete Péter rendezte, az élő zenével kísért műsorban a magyar artistacsillagok mellett két külföldi fellépő kápráztatja el a látogatókat. A Cirkusziskola című klasszikus cirkuszi műsor konferansziéja Dunai Csenge színésznő.

Christian Folco – bohóc

Christian Folco

Az előadásra érkező gyermekek egy, a műsorhoz szervesen kapcsolódó játékos és informatív cirkuszpedagógiai kiadványt kapnak, amely a cirkuszművészet eszköztárának segítségével segíti a pedagógusok munkáját és a diákok tanulását.

A Porond Ifjú Csillaga-díjas Zsilák Olivér és Kodák Anna látványos emelő-és hulahopp számokkal lépnek fel, míg Herczeg Dávid bohókás görgőszámában Mozartot idézi meg. A többszörös cirkuszfesztivál-díjas nevettető, Christian Folco eddig több mint ötven országban szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, most viszont a zánkai Erzsébet-táborba érkezők rekeszizmait veszi célba. A Duo Richter (Richter Miska és Richter Alena) bájos uszkár kutyusaikkal a feltétlen bizalmon és szereteten alapuló játékosságot mutatják be a porondon. Zsálek Áron zsonglőrszámában egy reptéri jelenet elevenedik meg, Csanády Bernát pedig egyre magasabbra épülő székekből álló „tornyon” mutatja be trükkjeit. Horváth Judit légies trapéz számában egy ízig-vérig nőt jelenít meg, aki szenvedélyesen adja elő lenyűgöző trükkjeit a magasban. A kubai Nirio Rodriguez Tejeda is bemutatja többszörös cirkuszfesztivál-díjas handstand produkcióját. A Mexikóból érkezett Duo Kyrioz érdekes és cseppet sem szokványos golyó egyensúlyozó produkcióval lép fel a Cirkusziskola című műsorban.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotók: Urbán Ádám

További híreink