A magyar légtornászcsillag New Yorkban tündököl

Hogy érzed magad New Yorkban? Mesélj a fesztivál nyitógálájáról, milyen számmal léptél fel?

Nagyon sokan érkeztünk New Yorkba, az Állami Operaház művészei, artisták, valamint a Nemzeti Balett táncosai. Rendkívül kedves és szívélyes fogadtatásban volt részünk. A Balassi Intézetbe is ellátogattunk, hiszen az ő szervezésükben jött létre a nyitóest, ahol a Fricska táncegyüttessel közösen egy tánc- és cirkuszművészeti produkciót mutattunk be a nemzeti zászlónk színeibe öltöztetett Manhattan híd lábánál. Ez az esemény nyitotta meg az Állami Operaház két hetes New York-i előadássorozatát. Egész héten esténként flashmobokkal készülünk, amiket a David H. Koch Theater előtti téren mutatunk be.

November 4-én, a New York-i High Note Hungary Festival vasárnapi gáláján a Magyar Állami Operaház művészeivel és a Nemzeti Balett táncosaival lépsz színpadra. Milyen érzésekkel tölt el, hogy egy ilyen színvonalas fesztiválon, ilyen neves művészekkel képviseled a hazai kultúrát és a cirkuszművészetet? Miből fog állni a produkciód?

Vasárnap az összművészeti gálaműsorban Balog József Liszt Ferenc-díjas zongoraművésszel közösen állok színpadra. Ez az első alkalom, hogy a tissue számomat élő zene kíséri, a zongora lágysága remekül passzol a levegőben forgó, lengő trükkökhöz, így biztos vagyok benne, hogy remek előadást fog látni a közönség. Hatalmas megtiszteltetés New York legrangosabb színházában az Állami Operaház turnéján szerepelni, ez a legszebb fénypontja az eddigi karrieremnek!

Szekáry Zsuzsanna