Jegyvásárlás

A linkre kattintva tud időpontot választani és jegyet vásárolni.
Vásárlás

Csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szemünkre, baj van a földön, gond van az égen, s emberek, valamit nagyon elszúrtunk. Nem vigyáztunk a ránk bízott kincsekre, a földre, a természetre, az állatokra, a növényekre, és nem vigyáztunk egymásra sem. Az utolsó előtti percben vagyunk, és ha nem kapunk észbe, az ég ránk szakad és a föld néptelen lesz, mi pedig szomorkodhatunk, hogy miért nem szólt ránk időben senki! De még van egy percünk, most, és észbe kaphatunk, hogy megmentsük magunkat és újra megtanuljunk jól vigyázni minden értékünkre, minden kincsünkre, a földünkre, a szeretteinkre, az örökségünkre és az emberiségre!

A Fővárosi Nagycirkusz „Csillagok, égbeli tűk” című nyári műsora a bolygónkról szól, és a bolygónkért aggódó csillagokról, a minket féltő Napról és Holdról, a ránk, emberekre gondos szülőként tekintő egész univerzumról!

És közben a cirkusz is olyan utakra merészkedik, ahol eddig még nem jártunk: a műsor káprázatos és pazar szuperkoncerté alakul át, melyben az artista és táncos koreográfiák új értelmezést és dimenziókat adnak a legjobb magyar és világslágereknek! Rúzsa Magdi és a Queen, Anna and the Barbies és David Bowie, Cseh Tamás és Michael Jackson dalai talán soha nem szerepeltek még együtt, egy koncerten – kiegészülve artistákkal, táncosokkal, élő zenekarral, videoklipes videó- és fénytechnikával!

S hogy mi a közös bennük? Mi a közös bennünk? Ők mind megérezték, amit mi is: csak rajtunk múlik, hogy megóvjuk egymást és szeretett bolygónkat. És hogy nekünk, embereknek mi a felelősségünk, amikor észrevesszük Földünk arcán a lassan legördülő könnycseppet: „Vigyázz a madárra, ha a válladra repül…”

FellépőkAntony Cesar gurtni / aerial straps Belgium / Belgium

Bővebben

Antony Cesar gurtni / aerial straps Belgium / Belgium

Antony Cesar ötödik generációs cirkuszi artista. Választott cirkuszi zsánere a gurtni, e mellett hat szeren is képzett szertornász. Kanadában, a montréali École Nationale de Cirque-ben tanult, stílusát a modern jazz és a kortárs tánc iránti szenvedélye határozza meg. Szólótáncosként számos hazai és nemzetközi táncversenyt nyert. A Classic Contemporary International Salieri Circus Awards cirkuszfesztiválon 2021-ben elhozta az arany díjat, a XV. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon pedig a legjobb férfi előadó különdíja mellett a Lyrical Circus Late-Night Show aranydíját ítélte neki a szakmai zsűri.

Antony Cesar is a fifth generation circus variety artist performer. He is an aerial strap performer and trained in six elements of gymnastics. He studied at the École Nationale de Cirque in Montréal (Canada), his style is defined by his passion for modern jazz and contemporary dance. As a dance soloist he won many national and international dance competitions. He won also the gold prize at the Classic Contemporary International Salieri Circus Awards (2021). And at the 15th Budapest International Circus Festival, the jury awarded him the special prize for the best male performer and the gold prize for the Lyrical Circus Late-Night Show.Vladimir Erofeev görgőegyensúlyozó / Rola-Bola Oroszország / Russia

Bővebben

Vladimir Erofeev görgőegyensúlyozó / Rola-Bola Oroszország / Russia

Életünkben kiemelt szerepet kap az egyensúly, fizikai és lelki értelemben is. Az egyensúly megtalálását és fenntartását fejlesztette művészi szintre Vladimir Erofeev rolla-bolla, magyarul görgő számában. Korábban, 2022-ben hatalmas sikerrel lépett fel a Fővárosi Nagycirkusz RAIN című nyári műsorában.

Balance, both physical and spiritual, is a priority in our lives. Finding and maintaining balance is developed to an artistic level by Vladimir Erofeev in his impressive and gorgeous rolla-bolla act. Previously, in 2022, he performed with great success in the summer show RAIN of the Capital Circusof Budapest.Troupe Addis Abeba hand voltige, kínai rúd / Chinese pole Etiópia / Ethiopia

Bővebben

Troupe Addis Abeba hand voltige kínai rúd / Chinese pole Etiópia / Ethiopia

Basaznew Zerihun Demisse, Alegn Habtamu Getachew, Astawesegn Tadiwos Getachew, Azerefegn Leul Moges, Chebud Yared Aschaiew, Demessie Eliyas Messaye, Fantaw Surafel Arega, Hailu Anteneh Wondemagene, Semeneh Endriyas Abayu

Az Addis Abeba csoport fiatal művészei az etióp cirkuszakadémiáról indultak világhódító útjukra. 2023-ban nagy sikerrel dolgoztak a világhírű Blackpool Tower Cirkuszban, majd meghívást kaptak a németországi Krone Cirkusz karácsonyi műsorába. Hand voltige számukkal kiérdemelték az 50 éves jubileumát ünneplő Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz Bohóc-díját.

The young artists of the Addis Abeba group started their world tour from the Ethiopian Circus Academy, and in 2023 they worked with great success at the world famous Blackpool Tower Circus, before being invited to the Christmas show at Circus Krone in Germany. Their hand voltige act earned them the Bronze Clown Award at the Monte Carlo International Circus Festival, which celebrated its 50th anniversary this year.


Arina Ermakova kutyaszám / dog act - Oroszország / Russia

Bővebben

Arina Ermakova

Arina Ermakova hivatásos néptáncos és klasszikus táncos. Számos táncfesztivál győztese, köztük a berlini Tanzolimp.
Cirkuszi karrierjét kerékpáros Pas-De-Deux-val kezdte.
Kutyákkal foglalkozik és gondozza őket 6 éve. Most azonban a kutyákkal debütál az arénában. A színpadon a tánc és az idomítás elemeit próbálja majd ötvözni.

Arina Ermakova is a professional dancer of folk and classical dance. Winner of many dance festivals, including Tanzolimp in Berlin. She began her circus career with a bicycle Pas-De-Deux. She has been working with and caring for dogs for 6 years. But now it will be her debut with the dogs in the arena.
On stage she will try to combine elements of dance and training. animal trainer with his production of The Dog School. His charming and funny production, with its emphasis on playfulness, has brought smiles to the faces of circus audiences. The fun act was awarded the Bronze Prize at the 15th Budapest International Circus Festival.


Andrejs Fjodorvs galamb- és kutyaszám /pidgeon and dog act Lettország / Latvia

Bővebben

Andrejs Fjodorvs galamb- és kutyaszám Lettország / Latvia

Hat év után újra ellátogat hozzánk a lett művész lenyűgöző galambjaival. A Fővárosi Nagycirkusz közönsége a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon találkozhatott először a kiemelkedő tehetségű artistaművésszel. Andrejs az állatok szerelmese, galambjai jelentik számára a családot, szinte minden idejét a róluk való gondoskodás, a közös játék és tanulás tölti ki. Produkciója ember-állat harmonikus együttélésének tökéletes példája, madarai szinte bármilyen trükkre rávehetőek, nem kérhet tőlük lehetetlent.

After six years, the Latvian artist is back with his stunning pigeons. The 12th Budapest International Circus Festival was the first time the audience of the Capital Circus had the chance to meet this outstanding artist. Andrejs is a lover of animals, his pigeons are his family, he spends almost all his time taking care of them, playing and learning together. His production is a perfect example of the harmonious coexistence of human and animal, his birds can be made to do almost any trick, he can’t ask them to do anything they can’t do.

IN YOUR HANDS Grigorij & Elvira Sergienko Zicc / Russian Cradle Oroszország / Russia

Bővebben

IN YOUR HANDS Grigorij & Elvira Sergienko Zicc / Russian Cradle Oroszország / Russia

Gyönyörű lírai számban formálódik egy egésszé férfi és női energia. Áramló erő, bátorság, hősiesség kapcsolódik össze a befogadó, ölelő gyengédséggel a lenyűgöző mutatványokkal és trükkökkel teli produkcióban, melyet a Moszkvai Nikulin Cirkusz művészei mutatnak be a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

In this beautiful lyrical choreography, male and female energy are formed into one. Flowing power, courage and heroism are combined with an embracing tenderness in a production full of impressive stunts and tricks, performed by the artists of the Nikulin Circus.Duo Reflection gyűrű / aerial ring Üzbegisztán / Uzbekistan

Bővebben

Duo Reflection gyűrű / aerial ring Üzbegisztán / Uzbekistan

Tűz és víz, fény és árnyék, jó és rossz… Vajon feloldható-e az ellentét? Vajon egymást kiegészítve teremthet-e a fekete és a fehér egy jobb világot? Miért a háború, amely csak szétszakít? Miért nem az egység és a béke? A két fiatal üzbég művész levegőszámában két test, két világ ütközik össze a porondon, hogy aztán eggyé váljon a művészet katartikus erőivel, egy magasabb rendű dimenzió végtelen ölelésében.   

Fire and water, light and shadow, good and evil… Can the conflict be resolved? Can black and white complement each other to create a better world? Why war, which only tears us apart? Why not unity and peace? In the aerial ring act of two young Uzbek artists, two bodies, two worlds collide on the stage, only to become one through the cathartic forces of art, in the infinite embrace of a higher dimension.„Old Circus” School Ukraine handstand Ukrajna / Ukraine

Bővebben

„Old Circus” School Ukraine handstand Ukrajna / Ukraine

A Fővárosi Nagycirkusz otthont és képzést adott a szomszédunkban pusztító háború elől menekülni kényszerülő artistáknak. Az 5 és 20 év közötti fiatalokból álló csoport 2022 márciusában talált otthonra nálunk, miután hátrahagyták cirkuszi iskoláikat és életüket Harkiv és Kijev városában. A több mint 100 fiatal cirkuszművész továbbra is napi intenzív edzéseket tart. A Svetlana Momot vezette csoport már többször fellépett Magyarországon, most pedig néhányan közülük a Nemzetközi Cirkuszfesztivál Lyrical Late-Night Show-jának sikere után a Csillagok, égbeli tűk műsorban is bemutatkoznak produkciójukkal.

The Capital Circus of Budapest gave a home and training to artists who are refugees fleeing from the devastating war in our neighborhood. The group, whose members are between the ages of 5 and 20, found a home here after leaving their circus schools and lives behind in Kharkiv and Kyiv in March 2022. More than 100 young circus performers still hold intensive daily training sessions. The group, led by Svetlana Momot, has already performed several times in Hungary, and now some of them will be making their debut at the Stars Like Pins on the Sky show.

Simet László, Lakataos Zsuzsanna, Horvtáh Míra Gréta - óriás szemafor / giant semaphore Magyarország / Hungary

Bővebben

Simet László, Lakataos Zsuzsanna, Horvtáh Míra Gréta óriás szemafor / giant semaphore Magyarország / Hungary

„Fanatikusnak kell lenni, a legnagyobb célokat kell kitűzni és azokért dolgozni tűzön-vízen át” – vallja Simet László, Hortobágyi Károly-díjjal, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Érdemes Művész, artistaművész, aki cirkusztörténelmet írt azzal, hogy 2023. április 15-én, 63 évesen egy 22 milliméter vastagságú, 300 méter hosszúságú drótkötélen Magyarországon elsőként kelt át biztosítókötél nélkül a Duna egyik partjáról a másikra. Simet László a világon egyedülálló produkcióval tér vissza a Fővárosi Nagycirkusz porondjára: egy, a halálkereket és a magasdrótszámot ötvöző, 8 méter magas forgó rekviziten érzékelteti velünk az űrbéli súlytalanság állapotát.

“You have to be fanatic, you have to set the biggest goals and work for them through fire and water” – says László Simet, a Merited Artist, who has been awarded the Károly Hortobágyi Prize, the Knight’s Cross of the Hungarian Order of Merit and the Hungarian Cross of the Order of Merit. On 15 April 2023, at the age of 63, he made circus history by being the first person to cross the Danube from one bank to the other without a safety rope (on a 22 mm thick, 300 m long wire). László Simet returns to the stage of the Capital Circus with a unique performance: he will show us the state of weightlessness in space on an 8 m high rotating prop combining the death wheel and the high wire number.

Énekesek

Becz Bernadett

Bővebben

Becz Bernadett

Szabadúszó színészként tevékenykedik. A Puskás musical egyik főszereplője, de játszott már főszerepet a Budapesti Operettszínházban is. A lovak szerelmese, a trükk lovaglásban is jártas.

She works as a freelance actor. She is one of the main actors in the Puskás Musical, but she has also played the main role in the Budapest Operetta & Musical Theatre. She likes horses and is also skilled in trick riding.

Gábor Anita

Bővebben

Gábor Anita

Gábor Anita színésznő, énekesnő a Békéscsabai Jókai Színházban kezdte pályáját, azóta több budapesti színházban, prózai és musical szerepben láthatta a közönség. A Fővárosi Nagycirkusz előadásainak visszatérő szereplője, hangjával több cirkuszi produkcióban is elvarázsolta már a nagyérdeműt.  

Anita Gábor is an actress and singer. She began her career at the Jókai Theater in Békéscsaba, since then, she has appeared in several theaters in Budapest, in prose and musical roles. A recurring character in the performances of the Capital Circus of Budapest, she has already enchanted the audience with her voice in several circus productions.

Misurák Tünde

Bővebben

Misurák Tünde

Színművész, énekesnő. Szerepei során már olyan karaktereket is játszott, mint például Csehov Nyináját, a szenvedélyes Aldonzát a La Mancha lovagjában, Iluskát a János vitézből, vagy az ünnepelt énekesnőt, Mary-t a Kölyök című előadásban. A Sztárban sztár leszek! televíziós showműsorban számos énekest megformált.

Actress and singer. She has played roles such as Chekhov’s Nyina, the passionate Aldonza in The Knight of La Mancha, Iluska in John the Valiant, and the celebrated singer Mary in The Kid. In the television show “I’m going to be a Star in a Star!” she has performed as a number of singers.

Csiszár István

Gábor Márkó

Bővebben

Gábor Márkó

Számos szerepben láthatta már a közönség, játszott már főszerepet a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon is. A Sztárban sztár leszek! televíziós tehetségkutató második évadának 3. helyezettje lett, feltűnt a Duna TV A Dal című műsorában is.

The audience has already seen him in many roles, he has also played the main role in the Madách Theatre and the Szeged Open-Air Festival. He won 3rd place in the second season of the television talent show called “I’m going to be a Star in a Star”, and also appeared in the show called „The Song” on Duna TV.

Tóth-Székely Zoltán

Bővebben

Tóth-Székely Zoltán

Többek között színészettel és szinkronizálással foglalkozik, az elmúlt években lehetősége volt több nagyszabású musicalben játszani az Erkel Színházban. A Rátonyi Róbert Színház Varázsfuvolácska című operameséjének jelenlegi főszereplője.

Among other things, he works as an actor and voice actor. He is currently starring in the opera production “The Tiny Magic Flute” at the Rátonyi Róbert Theatre.

Stáblista / Cast and Crew

 

Énekesek / Singerers: Becz Bernadett, Csiszár, István, Gábor Anita, Gábor Márkó, Misurák Tünde, Tóth-Székely Zoltán

Zenei vezető / Musical Director: Szakál László, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett

Zenekar / Orchestra: Bálint Károly (zongora/piano), Duka Tibor (basszusgitár/bass), Fehér Géza (gitár/guitar), Adamecz József/ Földesi Attila (dob és ütőhangszerek/drum and percussion instruments), Babindák István (alt szaxofon/alt saxophone), Oláh Antal (szoprán és tenorszaxofon/soprano and tenor saxophone), Pípis Zoltán (trombita/trumpet), Román Iván / Szakál Tamás (hegedű/violin)

Koreográfus, Balettkarvezető / Choreographer, Ballet Choir Leader: Fejes Kitty

Balettkar / Ballet Choir: Bódis Márk, Bodó Zsombor, Dévai Fanni, Dringó Orsolya, Farkas Kámea, Horváth Bence, Lovász Réka, Menyhárt Enikő, Szöllősi Gréta, Ureczky Lilien

Bohócok / Clowns: Egyed Brigitta / Kőrösi Áron / Roszik Hella / Virga Tímea

 

Porondmester / Ringmaster: Varga László

Porondosok / Ring boys: Babicz János, Babicz Mihály, Csürke Ádám, Dóczy Dániel, Kovács Attila, Nagy Máté, Szabó Lajos Attila, Végh Sándor

Jelmeztervező / Costume Design: Martonosi Attila

Hangtechnika / Sound Design: Kövér Lilla, Bontó Richárd

Fénytervező / Light Designer: Szimeiszter Balázs

Világosítók / Light Design: Balla Dávid, Kis Róbert, Pánczél Gergő, Szűcs Gabriella, Tóth István

Vizuál / Visual: Kardos Zsolt, Nagy Attila, Pilgermayer Henrietta, Szilczer András, Zángó Tamás

Műszaki vezető / Technical Leader: Pánczél Lajos, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett

Cirkuszszakmai vezető / Circus Profession Leader: Graeser József, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett

Dramaturg / Playwright: Pál Dániel Levente

Rendezőasszisztens / Production Assistant: Csicsely Zoltán, Magyar Bronz Érdemkereszttel kitüntetett

Rendező / Director: Fekete Péter, Jászai Mari-díjas