A nevetés a hivatásuk – Villáminterjú Schneller Ancsával  

A Comedy Award-díjas Könyöt David és Schneller Ancsa a lányukkal, Lilivel és PomPom bohóccal lép fel Dinasztiák című műsorunkban. Villáminterjúnkban a bohócgagjeikről és a nevetés fontosságáról kérdeztük Ancsát.

Honnan merítitek az ötleteiteket a számaitokhoz?

A bohóckodás egy nagyon kreatív dolog, ezért az élet minden területéről ötleteket merítünk. Ha valami rosszul megy az életben, akkor azt fel lehet nagyítani, és vicces szituációkat lehet előhozni belőle. Ezen kívül régi bohóc gageket is felújítunk, amelyek szintén szituációs komédiák. Jó példa erre a tekintélytiszteletet kifigurázó számunk. Ez a felnőtteknek is tetszik, mert a hatalommal való szembefordulást jelenítjük meg. Az a lényeg, hogy ne rajtad, hanem veled nevessenek.

Milyen számokat láthat tőletek a közönség?

Előadjuk a Méhecske, adjál mézet! című örökzöld klasszikust, amelynek nagyon sok változata van, csak az alapjuk közös. Nálunk az lesz a különbség, hogy a bohócokon kívül a táncoslányok is részt vesznek benne mint méhecskék. Ezáltal dekoratívabb, érdekesebb verziót láthat a közönség. Lesz egy egészen modern gag, amit PomPom talált ki, és a Legyen ön is milliomos! című műsoron alapul. Természetesen zenebohócszámmal is fellépünk, amelyben négyen veszünk részt PomPommal és a lányunkkal, Lilivel, aki most nem énekel, mint a január 14-i gálaműsorban, hanem egy komikus karaktert alakít majd. A többi számunk már legyen meglepetés.

Szerinted miért szükséges, hogy az emberek életében jelen legyen a humor?

Mert humor nélkül nem lehet élni. Ha nem tudunk valamit megközelíteni a vicces oldaláról, akkor nem érdemes élni. A tapsot ki lehet kényszeríteni, a nevetést viszont nem. Ez egy akaratlan reakció. Természetesen szubjektív, hogy ki mit érez viccesnek, viszont mindenkinek szüksége van rá, mert felszabadít. Ugyanúgy, mint a sírás, de akkor inkább nevessünk. Az a hivatásunk, hogy boldogságot és nevetést csempésszünk az emberek mindennapjaiba.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám