Akitől a jég is megdermed

A premier előtt hetekkel elkezdődtek az előkészítő munkálatok, a jégépítés során közel 2 km cső került lefektetésre a cirkusz manézsában, amelyekben mintegy 1,5 m3 (= 1500 liter) fagyálló folyadék kering. Hozzávetőleg 12 500 liter vizet fagyasztottak le a kellő vastagságú jégtakaró biztosításához, amelyet folyamatos karbantartás, figyelem kísér, hogy mindig kifogástalan jég álljon az artistaművészek rendelkezésére.

„Hamarosan felépül az új Közép-európai Cirkuszművészeti Központ, amely egész Közép-Európa cirkuszművészetét hivatott képviselni a térségben. Meg kell ismernünk a technológiát, a működtetés nehézségeit, valamint a folyamatok kezelését, hogy az új cirkuszművészeti központban a lehető legalkalmasabb berendezéseket alkalmazzuk a jég előállításához és kezeléséhez. Jelenleg megszerzett tapasztalataink segítségével könnyebben tudjuk leküzdeni a nehézségeket az üzemeltetés során. Ezt tettük tavaly a vízi cirkusz műszaki rendszerének felderítésével, s ez a célunk most a jéggel kapcsolatban.” – mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

A COOL Klíma több mint 20 éve jelen van a kelet-közép-európai piacon. 2016-tól másfél éves specifikálást, tervezést, gyártó-egyeztetést és fejlesztést követően Polar néven olyan termékekkel jelenik meg, melyek versenyképes árszinten naprakész technikai minőséget biztosítanak erős szerviztámogatással.

A Polar klíma

2017. május 26-án este 19.00-kor

egy különleges, zártkörű cirkuszi előadást szervez

kizárólag klímaterületen dolgozó szakemberek – többek között cégvezetők, klímaszerelők, szervizesek, értékesítők – és családjaik részére.

A Polar klíma a rendezvény előtt, a program szünetében és azt követően is különleges meglepetésekkel várja a résztvevőket. A rendezvényen a jelentkezők díjmentesen vehetnek részt. A részvétel semmilyen kötelezettséget nem jelent, és semmilyen rejtett költséggel sem kell számolni.

 

A részvétel egyetlen feltétele, hogy a jelentkező klímatechnikai területen üzleti tevékenységet folytató cégnél, vállalkozásnál dolgozzon.

 

Bővebb információ: www.polarcirkusz.hu