Amikor ismét megnyílik a csodák kapuja  

Nézőink családi belépőjegyet nyerhetnek a csütörtökönként, délután három órától, a Facebook oldalunkon jelentkező Cirkusz + című élő online műsorunkban, valamint hetente cirkuszjegyekkel jutalmazzuk azokat, akik a legkreatívabb alkotásokat küldik be Alkoss cirkuszt! pályázatunkra. De miért éri meg velünk játszani? Miről fog szólni a Fővárosi Nagycirkusz következő előadása?

Amint ismét megnyitnak a Fővárosi Nagycirkusz kapui, egy, a klasszikus cirkusz határait kitágító, különleges hangulatú előadásra invitáljuk a kedves nézőket, melynek címe Tündértánc – Nővarázs – Cirkuszi tárlatvezetés lesz.

A beszédes címből már sejthető, hogy következő előadásunkban a cirkuszművészet és a képzőművészet közötti közös pontokat keressük. Előadásunk képzelt helyszíne ezúttal egy galéria, melyben festményeket és szobrokat állítottak ki, nem is akármilyeneket: a művészettörténet leghíresebb nőábrázolásait és a női lét szimbolikus életképeit. Az ide betévedő látogató egy olyan élményben vesz részt, melyben még soha azelőtt: a cirkusz varázslatos eszközei segítségével megismeri a művészettörténet kiemelkedő pillanatait és alkotásait; és ezeken keresztül azt a csodát is, ami a Nő, legyen akár szenvedélyes amazon, akár ihlető múzsa, önmagát kereső fiatal vagy bölcs öregasszony.

A Tündértánc – Nővarázs című előadásban egy kislány szemével és fantáziájával látjuk a valóság mögötti valóságot: s ahogy a gyermeki fantázia végtelen, úgy elevenednek meg a jelenetek is. A szobrok megszólalnak, a képek titkokat súgnak a fülünkbe, a kőből faragott alakok bújócskázni kezdenek velünk, a festett figurák ölükbe ültetnek és álomba ringatnak.

Az egész család számára kikapcsolódást nyújtó darabot különleges látvány-és jelmeztervek, ámulatba ejtő cirkuszművészeti produkciók, világhírű képzőművészeti alkotások jellemzik egy kedves kerettörténetbe foglalva, amely által újra felfedezhetjük világunk színes titkait és csodáit.

Fővárosi Nagycirkusz