Bemutatták a Fővárosi Nagycirkusz könyvsorozatának 6. kötetét

Tegnapi gálaműsorunk alatt mutattuk be a Cirkuszi Csodaemberek – Életútinterjúk cirkuszművészekkel című könyvsorozatunk 6. kötetét, amely a cirkuszművészet zárt és csillogó világába nyújt átfogó betekintést. 

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és a magyar cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos átadta a tiszteletpéldányokat a kötet főszereplőinek Richter Flóriánnak, a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Hortobágyi Károly-díjas és többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművésznek, a Richter Flórián Cirkusz igazgatójának, ifj. Richter József Hortobágyi Károly-díjas, többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművésznek, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójának, Kristóf Krisztián Hortobágyi Károly-díjas és Guinness-rekorder zsonglőrnek, többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművésznek, a Recirquel Társulat nemzetközi menedzserének valamint az ünnepi gálaműsor két rendezőjének, a Hortobágyi Károly-díjas és többszörös cirkuszfesztivál-díjas Füzy Anitának és Kranitz Krisztiánnak. A kötetben szereplő Porond Ifjú Csillaga-díjas és többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművész, Axt Elizabeth külföldi tartózkodása miatt nem tudott részt venni az eseményen.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megbízásából készült fotókkal gazdagított kötetben szereplő interjúkat Szekáry Zsuzsanna készítette, a szerkesztők Fekete Péter és Pál Dániel Levente voltak, a tördelés és a borító Szlávik Ágnes munkája, a portréfotókat a Balogh Rudolf-díjas Urbán Ádám készítette.

Fővárosi Nagycirkusz