Cirkuszi témájú művészeti kiállítás nyílik Révfülöpön

A cirkusz hullámhosszán címmel július 9-én kortárs művészeti kiállítás nyílik Révfülöpön, a RévArt Galériában. A cirkuszművészeti témájú tárlaton 45 új, kortárs műalkotást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A cirkusz hullámhosszán című kiállítás a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum műalkotás gyűjteményéből válogatva 45 új, kortárs műalkotást mutat be: festményeket, grafikákat, plakátokat. A tárlat egy szobrot is felvonultat, valamint egy nem mindennapi anamorfózis képet, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a felismerhetetlenné torzított kép csak egy különös nézőpontból válik újra láthatóvá.

A tárlatot július 9-én, 19 órakor Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója nyitja meg. Az eseményen a cirkuszművészet csodáját testközelből is átélhetik a látogatók, ugyanis a Köszönjük Magyarország! program keretében Papdi Aliz cyr wheel és Ratkóczy Lilla hulahopp golyón számmal lépnek fel.

 A kiállítás július 24-ig, hétfő kivételével 18 és 22 óra között látogatható a RévArt Galériában (Révfülöp, Halász utca 1.)

A Rév-Art Galéria 2013 óta működik Révfülöpön. Célja, hogy a már klasszikussá vált realista, naturalista stílusú alkotók, és a modernebb, a kortárs művészettörténet által jobban elismert művészek műveit reprezentálja a galéria kínálatában. A Bogdán Katalin és Szigetvári György által vezetett galéria célja az idei évben sem más, mint a művészet sokoldalúságának bemutatása. A szezonálisan, júniustól szeptemberig működő kiállítótér Kalácska Zsanett tervezőművész, ékszer- belsőépítészeti-díszítőművészeti kiállításával kezdte meg a szezont. A cirkusz hullámhosszán című tárlatot követően Stekovics Gáspár fotográfus Balaton-felvidéki híres művészeket felvonultató arcképsorozatát tekinthetik meg az érdeklődők, majd Haász Katalin képzőművész kiállításával zárják az idényt.

 

Szekáry Zsuzsanna

Borítókép, fotó: az esemény plakátja, melyet Szlávik Ágnes grafikus készített Árvay Zoltán: Hit, bizalom, élet című festményének felhasználásával.

További híreket és interjúkat ide kattintva olvashatnak.