Cirkuszművészet a jubileumi Szenes Iván Emlékkoncerten

Szeptember 13-án, este 18 órától tartották a 10. Szenes Iván Jubileumi Emlékkoncertet az ismert dalszerzőről elnevezett józsefvárosi téren. Az ingyenes emlékkoncerten ismert előadóművészek énekelték el Szenes Iván legkedveltebb dalait. Az eseményen a Fővárosi Nagycirkusz művészei és a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium diákjai is felléptek.

Szenes Iván életében is fontos volt a cirkuszművészet, mégpedig olyannyira, hogy öt éven át volt a Fővárosi Nagycirkusz művészeti vezetője, mialatt számtalan műsort rendezett. Ezért lánya, Szenes Andrea, az emlékkoncertek szervezője beépíti a cirkuszművészetet is az emlékestek hagyományai közé.

A Fővárosi Nagycirkusz három, direkt erre az alkalomra összeállított összművészeti produkcióval készült a közönségnek. Maka Gyula konferanszié és Gábor Anita színművész a Fővárosi Nagycirkusz tánckarának kíséretében előadta az Akinek humora van, mindent tud című slágert, majd a Micsoda cirkusz! című dalt, melyhez csatlakoztak a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnázium diákjai és a Köszönjük Magyarország! program által Schneller Szilvia hulahopp produkciójával. Az utolsó cirkuszművészethez köthető műsorszám a Próbálj meg lazítani! című ikonikus dal volt Nagy Sándor színművész előadásában, melyben a Fővárosi Nagycirkusz tánckara és az artista növendékek is közreműködtek.