Gyászmise Felföldi Anikó színésznő emlékére

A szervezők kérik, hogy a misére érkezők ne vigyenek csokrot, koszorút, amennyiben virággal szeretnének érkezni, számukra a művésznő kedvenc virágát, egy szál fehér rózsát javasolnak. 

Felföldi Anikó 1966 óta tagja, 1994-től pedig örökös tagja volt a Budapesti Operettszínháznak, operettek és musicalek főszerepeit egyaránt játszotta.

Temperamentuma, remek tánctudása főként szubrett szerepekben érvényesült. Hosszú időn át vendégszerepelt Triesztben Daisy Parker szerepében (Ábrahám Pál: Bál a Savoyban), de fellépett a világ számos más pontján is.

2014-ben kifejezetten neki írták az Amerikai komédia című produkció egyik karakterét, Mrs. Irene Roet, a „fékezhetetlen életkedvű asszonyt”.

2018. április 26-án a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában ünnepelték a művésznő 80. születésnapját, amelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem nevében Hegedűs D. Géza díszoklevelet adományozott a részére. (Fotónk ezen az estén készült.)

Pályája során több nagy sikerű filmben és tévéjátékban is szerepelt.

Felföldi Anikó elnökségi tag volt a Magyar Színész Kamarában, részt vett az Előadói Jogvédő segélyezési munkájában. Színitanodákban vizsgáztatott, rendszeres tagja volt a Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrijének.

Az elmúlt években közel százszor formálta meg Matyi édesanyját  a Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a cirkuszban című produkciójában.

A művésznőt a Budapesti Operettszínház és a Fővárosi Nagycirkusz (Nemzeti Cirkuszművészeti Központ) saját halottjának tekinti.