Gyászmisét tartottak Felföldi Anikó színművész tiszteletére  

 Felföldi Anikó 1938. április 28-án született Budapesten. Játszott a Nemzeti Színházban, a kecskeméti Katona József Színházban, a Vidám Színpadon. 1966 óta a Budapesti Operettszínház tagja volt, 1994-től a színház örökös tagja.  A Magyarok Világszövetségével tíz éven keresztül koncertezett világszerte mint „a magyar kultúra utazó nagykövete”. Elnökségi tag volt a Magyar Színész Kamarában, részt vett az Előadói Jogvédő segélyezési munkájában. Színitanodákban vizsgáztatott, rendszeres tagja volt a Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrijének.

A filmvásznon többek között a Felfelé a lejtőn, a Pesti háztetők, az Egyiptomi történet, a Meztelen diplomata, az Irány Mexikó! és a Germinál című filmekben kápráztatta el a közönséget.

A Fővárosi Nagycirkusz Lúdas Matyi a cirkuszban című első összművészeti darabjában Matyi édesanyját közel száz előadásban alakította.

A színművésznő tiszteletére és lelki üdvére tartott gyászmisére megtelt a Budapesti Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplom. Családja, barátai, kollégái, tisztelői és rajongói a kedvenc virágával, egy szál fehér rózsával érkeztek, amit az oltár előtt felállított arcképénél helyeztek el. Többen halkan sírtak, mások a vele töltött kellemes pillanataikat idézték fel.

Embersége, mindenkit felmelegítő, ragyogó mosolya, kedvessége, temperamentuma, szakmai tudása és alázata örökké a szívünkben él.