Ifj. Richter József és Merrylu szerelmének romantikus története  

Ifj. Richter József a 2014-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon ismerte meg későbbi feleségét Merrylut, ahol egymás riválisai voltak. A szintén neves cirkuszi dinasztiából származó Merrylu Caselly a családjával, József pedig a csoportjával lépett fel. A fesztiválon végül mind a ketten Arany-díjat kaptak, és az ifjú cirkuszigazgató leszerződtette Merrylut és a családját a következő turnéjukra. Ott ismerték meg jobban egymást, majd a turné végén el is jegyzete őt a porondon.

Az egyházi esküvőjüket is stílszerűen tartották: 2016. február 14-én, a Szent István Bazilikában tartott esküvőjük után elefánt háton búcsúztak a násznéptől, majd a Gödöllői Királyi Kastélyban, több száz vendéggel, köztük rengeteg artistával és cirkuszigazgatóval ünnepeltek.

Aztán szép lassan nem csak az életüket, hanem a produkciókat is összekötötték, létrehozva a közös világszámaikat. Közösen nyerték el az artista szakma Oscarjának is hívott, 42. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díját, valamint a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Pierrot-díját és a magyar cirkuszigazgatók zsűrijének Arany-díját. Pas de deux, magyarul balett lóháton című egyedülálló produkciójukkal lépnek fel a Fővárosi Nagycirkusz Fesztivál + Varázslatos Győztesek című tavaszi műsorában.

Szekáry Zsuzsanna ­­

Fotók: magántulajdon, ifj. Richter József engedélyével, XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál győzelem: Urbán Ádám fotográfus