Kész cirkusz!  Hokimecs: négy évszakban

Az első szünetben ugyanis a “Jégbe zárt cirkuszvilág” című műsor egyik lenyűgöző produkciója lepi meg a sportrajongókat: a  Fővárosi Nagycirkusz fantasztikus műsorából az évszakok játékos váltakozását megjelenítő magaskorcsolya (gólyalábas?!) produkciót adják elő az orosz artistaművészek -, káprázatos kosztümben, sejtelmes eszközök segítségével. 

Háttér:

A Fővárosi Nagycirkusz 46 éves történetében ötödik alkalommal került műsorra jégcirkuszi előadás. A kiemelt nemzeti kulturális intézmény – a korábbi gyakorlattól eltérően – most először épített saját erejéből jeget. A manézsban közel két kilométer csövet fektettek le, amelyben nagyjából 1,5 köbméter fagyálló kering. A kellő vastagságú jégtakaró biztosításához hozzávetőleg 12.500 liter vizet fagyasztottak le. Ennek a rendhagyó kísérletnek a tapasztalatait is szeretnék majd hasznosítani a néhány év múlva felépülő Közép-Európai Cirkuszművészeti Központ terveinek megvalósításakor.

Érdekesség:

Hokisok tesztelték a jeget a Fővárosi Nagycirkuszban. Nem bízták a véletlenre az április 8 – ai bemutatót a Fővárosi Nagycirkuszban, a jégcirkuszi műsorhoz előállított jeget a Magyar Jégkorong Szövetség tagjai tesztelték egy rögtönzött hokimeccs keretében.

 

Kapcsolódó programok:

Antarktisz gyermekei – Jégbe zárt cirkuszvilág előadás: augusztus 27-ig folyamatosan a szerepel a Fővárosi Nagycirkusz műsorán.

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz

 

ARTista Café: Élet a jégen: 2017. április 24. 18 óra

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz