Különleges lábzsonglőrszámmal bővült műsorunk – Villáminterjú Jennifer Saabellel

Tündértánc – Nővarázs című műsorunk egy különleges lábzsonglőr produkcióval bővült. Villáminterjúnkban a szám létrejöttéről és különlegességeiről kérdeztük a hatodik generációs olasz és német cirkuszi dinasztiákból származó 16 éves tehetséget, Jennifer Saabelt.

Miért esett a választásod erre a zsánerre?

Korábban a nővéreimmel megpróbáltunk összerakni egy handstand számot, de kiderült, hogy én nem vagyok annyira hajlékony, mint ők, viszont a zsonglőrködésben én vagyok az ügyesebb.

A szüleim egyik családi barátnője lábzsonglőrként lépett fel, így volt egy régi rekvizitje, amit már nem használt. Megkérdezte, hogy szeretnék-e egy kicsit gyakorolni a rekvizitjével. Azonnal beleszerettem a lábzsonglőrködésbe, ezért nekem adta a rekvizitet. Teljesen a véletlen műve volt, hogy végül ebbe az irányba indultam el.

Ezzel a számmal még csak két éve lépek fel a porondon. Természetesen előtte nagyon keményen edzettem, ahogy azóta is minden nap gyakorlok. Folyamatosan fejlesztem a számot, minden hónapban beteszek új trükköket és változtatok egy kicsit a produkción.

Mitől különleges a lábzsonglőrszámod?

Egy olyan stílust szerettem volna találni, ami nem megszokott a cirkuszokban. Normális esetben a lányok inkább rockos vagy klasszikus vonalat képviselnek, én viszont szerettem volna valami újat mutatni a közönségnek. Ihletet merítettem a kutyás számunk rusztikus stílusából, és egy évvel ezelőtt léptem fel először ebben a stílusban. Egy indián fantáziát jelenítek meg, amit imádok. A szőnyegek, amiket pörgetek, repülő álomfogókra hasonítanak, amiket az édesanyámmal festettünk és díszítettünk fel.

A számot még az utolsó trükk teszi különlegessé, amikor egy speciális öv segítségével a derekamnál fogva a magasba emelkedem, miközben négy szőnyeget pörgetek. A zene sem a megszokott, mert tudtommal ilyen jellegű psychedelic trance zenével senki sem lép fel rajtam kívül. Eleinte a nézők számára is meglepő, mégis megszeretik ezt a zenei stílust.

Szekáry Zsuzsanna, Major Dorottya