Egy éve kezdődtek el a tárgyalások, hogy a Baross Imre Artistaképző Intézetből egy teljes osztályt küldjenek Kínába, a Nemzeti Akrobata Iskolába tanulni

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos Pekingben személyesen alaposan áttekintette a Nemzeti Akrobata Iskola infrastrukturális  körülményeit – az oktató helyiségektől az orvosi rendelőkig, a kollégiumtól az ebédlőkig – és úgy látja, hogy minden adott egy korszakalkotó álom megvalósítására: egy kínai osztály elindítására.

 Emellett részt vett a január 8 és 13 között megrendezésre kerülő XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválra készülő artistaművészek próbáin. A véleményét kikérve, az instrukciói alapján alakítják át a három világszámot, amelyből kettő már nemzetközi szinten is bizonyított.

 A Pagoda című számban nádszálvékony lányokat dobálnak erős kínai fiúk négy ember magasságában. S hogy a mutatvány ne legyen túl könnyű, feltartott lábakon spillet lábfejjel kínai porceláncsészéket egyensúlyoznak a szaltók és ugrások során. Ez a szám korábban már aranyérmet szerzett a Mante-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, most egy fiatal generációval és új koreográfiával készülnek a magyar közönségnek.

 A szintén a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon bemutatásra kerülő, díjnyertes Black And White produkciót Fekete Péter kérésére kiegészítették egy öt főből álló, 10 éves gyerekcsoporttal. A produkció által meg lehet mutatni, hogy mikor kell elkezdeni az artistanövendékek képzését, és milyen kitartó munkát kell végezni ahhoz, hogy ilyen eredményt elérjük. Fekete Péter jó hangulatban egyeztetett a rendezővel, aki a kéréseit azonnal beillesztette a számba. Volt mit javítani, de jó irányba halad a mutatvány. A műsorszám az artistaképzés reklámhordozója lesz

 A harmadik produkció egy igazi szenzáció, egy vadonatúj zsonglőr szám, amelyet még sosem látott a világ. Az iskola művészeti igazgatójával, Sun Lilivel kötött megállapodás értelmében, ezt a számot Budapestnek állították össze sok év munkájával, ezért a januári cirkuszfesztiválon lesz a világpremierje. A különleges zsonglőrszámban egy hármas ikerpár lány és egy fiú lép fel. Fekete Péter a kész számhoz semmilyen javaslattal nem élt, mert tökéletesnek találta.