Ló-és hadtörténelem a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz cirkuszpedagógiai programjai közé tartoznak a több, mint három évvel ezelőtt elindított rendhagyó órák. Ezeken a cirkuszi előadások után tartott, az iskolai tananyaghoz kapcsolódó, negyvenöt perces, személyiségfejlesztő, kritikai-és történeti gondolkodást elősegítő, interaktív órákon eddig több ezer diák vett részt.

Miután a diákok megtekintették a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadást, a manézsban egy három pillérre épülő rendhagyó történelemórán vettek részt. A Fővárosi Nagycirkusz téli előadása a távoli Jakutföldről érkezett artistaművészek produkcióiból épül fel, így adott volt a téma: Jakutia elhelyezkedése, természetföldrajza, a jakut lovak megjelenése, tartása és hasznosítása, valamint terítékre kerültek híres, lovakkal összefüggésbe hozható személyek és nemzetek.

A hat csoportra osztott tanulók egy tizenhárom kérdéses feladatsort oldottak meg, amit aztán Sándor Andrással közösen átbeszéltek. Az új ismeretek elsajátításán felül minden tanuló édes jutalomban részesült.

Szekáry Zsuzsanna