Óriási az érdeklődés a Fővárosi Nagycirkusz Kitűnő Tanuló Programja iránt

A Fővárosi Nagycirkusz kitűnő tanulókat jutalmazó programja iránt idén még nagyobb az érdeklődés, az intézmény egy-egy előadását átlagosan 150, a programban részt vevő gyermek tekinti meg. Vidékről is érdemes útra kelni a fővárosba, ugyanis a MÁV-START Zrt. jelentős kedvezményekkel járul hozzá az utazáshoz.

A Fővárosi Nagycirkusznak nemzeti előadó-művészeti intézményként fontos szerepe van a felnövekvő generációk helyes és hatékony nevelésében, ezért a múzeum-és cirkuszpedagógiai programjai mellett 2016-ban elindította az általános iskolás, kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező gyermekek gazdag élménnyel teli jutalmazását. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az országos programban részt vevő állami és egyházi iskolák osztják szét a Fővárosi Nagycirkusztól kapott kuponokat a tanévet kitűnő bizonyítvánnyal záró diákok között, akik ezáltal ingyenesen megtekinthetik a ligeti porond nyári műsorainak (RAIN – Esőcirkusz, MAGIC – Show) egy előadását. A Fővárosi Nagycirkusz célja nem a diszkrimináció, hanem a jutalmazáson alapuló, tanulásra és jobb eredmények elérésére ösztönzés cirkuszi élmény által. A visszajelzések alapján a program hatalmas sikert arat, a gyermekek a tanév végén büszkén jelentik be a családjuknak, hogy az egész éves munkájukért cirkuszjegyet kaptak.

Büszke szülők fotózzák gyermekeiket a Fővárosi Nagycirkusz Kitűnő Tanuló Programját promotáló ledfala előtt.

A büszke szülők és gondviselők személyesen a Fővárosi Nagycirkusz jegypénztárában vagy online válthatják be a kuponokat, amelynek feltétele, hogy a belépésnél bemutassák a cirkuszi belépő kupont, a kitűnő tanuló diákigazolványát és bizonyítványát vagy annak másolatát.

Vidékről is megéri Budapestre utazni, ugyanis MÁV-START Zrt. minden kitűnő tanuló diáknak 90% utazási kedvezményt biztosít, 1 fő kísérője pedig 50%-os jeggyel utazhat. A kedvezmény igénybevételéhez a Budapestre utazáshoz fel kell mutatniuk a cirkuszi belépő kuponjaikat. Ahhoz, hogy a visszaúton is igénybe vehessék az utazási kedvezményt, le kell pecsételtetni a cirkuszi belépőjegyeket a Fővárosi Nagycirkusz információs pultjánál. A kedvezmény csak Budapestre, a Fővárosi Nagycirkusz előadására történő utazás esetén érvényes.

A világszerte unikálisnak számító Kitűnő Tanuló Program kuponjait legkésőbb szeptember 18-ig válthatják be a Fővárosi Nagycirkuszban vagy a programban részt vevő utazócirkuszok pénztáraiban.

A Kitűnő Tanuló Programunkról bővebben ide kattintva tájékozódhatnak.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Nagy Attila