Ováció a Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz műsorának premier előadásán

Teltház előtt mutatták be a Fővárosi Nagycirkuszban április 9-én a RAIN – Esőcirkusz című vízi cirkuszi show-t. A Fekete Péter rendezésében létrejött, világszínvonalú műsor minden korosztály számára maradandó élményt nyújt, miközben egy fontos üzenetet is közvetít.

A különleges vizes technikának köszönhetően újfent egy káprázatos vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit. Az audiovizuális elemekkel tarkított előadás számos cirkuszművészeti zsánert – dupla zicc, perzs, hand to hand, levegőszámok, görgő, handstand, illúzió, magasdrót, bohóc, görkorcsolya, lengőrúd, kutyaszám – felvonultat, amelyek mindegyike a művészi értékeiken túl fontos üzeneteket közvetít, mint a bizalom, a csapatmunka, a kitartás, az erő vagy az ügyesség.

Az eső a megtisztulás és az újjászületés jelképe – évezredek óta. A termékenység és a gyógyír a szárazságtól sebes földnek és az indulatoktól sebzett léleknek. Az eső elmossa a bánatot és a tragédiákat, s cseppjei új életet hoznak: tisztábbat, szebbet, virágzóbbat. A Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című új műsorában ezt az esőt idézi meg: a műsor egy cirkuszi imádság a békéért és a megtisztulásért, a kegyelemért és a megbocsátásért. Ima azért, hogy a világ egy szebb és jobb hely legyen, az emberek szívéből pedig úgy párologjon el a harag és gyűlölködés, ahogy a tavaszi zápor faleveleken megpihenő vízcseppjei az első meleg napsugarak hatására.

Az előadás a békéről és a békéért szól – mely az elmúlt évtizedekben nem volt aktuálisabb, mint amennyire ma az. A cirkuszban nem számít a nemi-, faji-, vallási-, nemzeti hovatartozás vagy a politikai ideológiák. A cirkusz teljes világot átfedő ernyője alatt mindenki egyforma. Ezért az előadásban ukrán, orosz, fehérorosz és magyar artistaművészek lépnek porondra. A közös alkotás és az egymástól való tanulás üzenet mindenkinek, nemcsak a cirkuszi, hanem az egész világ számára.

Fellépőinkről bővebben az alábbi linkre kattintva olvashatnak: https://fnc.hu/rain-circus/

Idén nyáron a Fővárosi Nagycirkusz két különböző műsorral várja a közönséget: hétköznap a RAIN – Esőcirkusz című vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló, exkluzív műsorral MAGIC Show címmel, melynek április 15-én lesz a premier előadása.

Szekáry Zsuzsanna

Fotók: Urbán Ádám