Szénával és kutyatáppal is segíti az utazó cirkuszokat a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ a cirkuszművészetért felelős
nemzetstratégiai intézményként többféle módon segíti a telephelyükön kényszerpihenőjüket töltő, a turnékezdésre váró utazó cirkuszokat.

A társulatoktól begyűjtött információkat alaposan elemeztük, kikértük az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete és a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete tanácsait is, ez alapján 10.500.000 forintnyi állatgondozási gyorssegélyt osztottunk ki az állatokkal rendelkező, a szezont már összeállított műsorral az indulás pillanatáig eljutott utazó cirkuszok számára.

Második fázisban a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nagy mennyiségű állateledelt vásárolt, jelenleg 750 kilogramm kisbálás és 70 kilogramm körbálás széna valamint 875 kilogramm kutyatáp áll rendelkezésre, a készletből az utazó cirkuszok a tartott állataik számának arányában díjmentesen vihetnek el.

A legelső adagért a Donnert Korona Cirkusz érkezett meg, Donnert Viktor igazgató 40 kisbála szénát és 30 kilogramm kutyatápot vett át.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ további segítségnyújtási lehetőségeken dolgozik a cirkuszi világ, az artista társadalom számára.