„Tisztelni kell a közönséget” – Villáminterjú PomPom bohóccal

PomPom – Szabó László – a Könyöt családdal lép fel Dinasztiák című műsorunkban. Villáminterjúnkban PomPom bohócot az online térben történő nevettetéséről, valamint a mindennapokban átélhető jókedv fontosságáról kérdeztük.

Interaktív bohóc hírében állsz, aki sokat kommunikál a közönséggel. Hogyan hidalod át ezt az online közvetítések során?

Sokféle szituációban volt már részem a 28 éves pályafutásom alatt, de online még soha nem léptem fel. Bár a számaim többsége a közönség bevonásával épül fel, számos olyan gag van a tarsolyomban, amelyek a közönség bevonása nélkül is működnek. A Könyöt családdal kimondottan azokat a jeleneteket, történeteket kerestük ki a repertoárunkból, amelyekkel az online közvetítések során is meg tudjuk szólítani a közönséget anélkül, hogy ez úgy tűnjön, hogy csak magunkat akarjuk szórakoztatni. Ez a szituáció talán nekünk, bohócoknak jelenti a legnagyobb kihívást, de minden eddigi tudásunkat és tapasztalatunkat bevetjük, hogy minden korosztály számára élvezhető produkciókkal szórakoztassuk a közönséget, és ebben a nehéz időszakban is mosolyt csaljunk az arcukra.

Egy bohóc a manézson kívül is mindig humoros és a jókedvű?

Ahhoz, hogy valaki meg tudjon nevettetni másokat, a manézson kívül is meg kell élnie a humort. A legsötétebb helyzetekben is meg kell tudni látni a vicces és pozitív dolgokat. Ez az attitűd belülről fakad, de megfelelő öntréningezéssel sokat javíthatunk az életszemléletünkön, hogy boldogabb emberek lehessünk. Egy mogorva ember nem lenne jó bohóc, mert a porondon csak egy álarcot viselne, amit a közönség azonnal észrevesz. A közönséget viszont tisztelni kell, és soha nem szabad becsapni.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám