Újabb cirkuszművészeti kisfilm készült a Digitális Erzsébet-táborok programjához  

A Fővárosi Nagycirkusz egy több részből álló, komplex cirkuszanimációs videósorozattal kapcsolódik be a Digitális Erzsébet-táborok programjába. A készségfejlesztő és cirkuszpedagógiai ismeretekkel fűszerezett videók által a gyerekek elsajátíthatják a cirkuszművészet zsánereinek alapjait. Kedden, a manézsban a harmadik kisfilmet forgatták le a Fővárosi Nagycirkusz szakemberei, melynek fő témája a talajakrobatika volt.

Az intézmény Tanulj cirkuszt! programjának munkatársai, Csürke Tibor és Hornyák István a fejen-és kézenállás, valamint a tigrisbukfenc cirkuszi művészetébe engednek bepillantást, emellett felhívják a figyelmet azokra a készségekre, képességekre, amelyek szükségesek a bemutatott gyakorlatok sikeres otthoni megtanulásához.

Ehhez kapcsolódik Sándor András cirkuszpedagógus rendhagyó biológiaórája, ami a csontozat és az izomzat felépítését mutatja be. A húszperces kisfilmben emellett a témához kapcsolódó cirkusztörténeti érdekességek láthatók, amelyek a talajakrobaták és az erőművészek fejlődéstörténetét mutatják be az őskortól napjainkig. A Fővárosi Nagycirkusz kisfilmjei által a gyerekek is meg tudják csinálni a mutatványokat, bővülnek az ismereteik és cirkusztörténeti érdekességeket tudhatnak meg.

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend