Újabb elsöprő siker a porondon

A nézők az épületbe lépés pillanatától kezdve egy olyan különleges világba csöppentek, ahol 10 nemzet között harmónia, összetartás, és egység uralkodik, mely mindenkit melegséggel tölt el és jókedvre derít.

Az elmúlt évszázadokban eredményeket csak úgy tudtunk felmutatni, hogy figyeltük és tiszteltük a szomszédos népek kultúráját, hatással voltunk rájuk és mi is tanultunk tőlük. A Cirkuszi szomszédolás ezt a közös inspirációt mutatja be egy olyan történeten keresztül, melyben egy vándorcirkuszi szerelemből született legény megismerkedik a környező országok lenyűgöző cirkuszművészetével. Az előadásban olyan művészek lépnek porondra, akiknek cirkuszi tradíciói és művészete egymás mellett és egymást formálva alakult ki.

A műsor első részében a visegrádi, második részében a szomszédos országok és hazánk kultúrájába és cirkuszművészetébe nyerhet betekintést a közönség. Az előadásban fellép többek között a bámulatos labdaérzékkel és futballtudással rendelkező Helena Polach (Csehország), a szerb cirkusz igazgatója, Valerijana Anamaria Sliva (Szerbia) egy kutyás számmal, Adriana Folco (Ausztria) pedig lovas produkciójával bűvöli el a nézőket. A Yarov Csoport (Ukrajna) előadásában egy olyan komikus elemekkel vegyített lehengerlő produkció látható, melyben a nevetés mellett jut bőven az izgalomból is. Magyarország képviseletében Veres Henrik különleges, ámulatba ejtő zsonglőrszámával, a világhírű Rippel Brothers pedig vadonatúj erőemelő számukkal kápráztatják el a közönséget.

A felejthetetlen produkciók mellett más élményekkel is gazdagodhatnak, akik megnézik a Fővárosi Nagycirkusz új produkcióját. Megtanulhatják azt a nemzetközi köszöntést, mely cirkuszi berkekben az együvé tartozás szimbóluma, mely jellel artista köszönt artistát, mely kifejezi, hogy a cirkuszművészet több mint egyszerű szórakoztatás. Ráadásul mostantól az épület előterében bárki a falra ragaszthatja papírra vetett rajzait és üzeneteit, vagy akár arcára festheti kedvenc előadója országának zászlaját.

 

Hogy ki lesz a legnépszerűbb? Jöjjenek és döntsék el Önök!

A Cirkuszi szomszédolás című műsorunk megtekinthető 2017. január 28-tól egészen március 19-ig itt a Fővárosi Nagycirkuszban.