Vadság, szenvedély, erő – Interjú a Rocksisters tagjaival  

Tündértánc – Nővarázs című előadásunk középpontjában a nők és a női lét különböző aspektusai állnak. A vadságot, erőt és szenvedélyt az olasz Rocksisters trió prezentálja extrém illúzió számukkal. Interjúnkban a számuk megszületéséről, különlegességéről, további terveikről és a Fővárosi Nagycirkusz műsoráról kérdeztük őket.

Hogyan jött létre az illúzió számotok, és miben különbözik a zsánerben előadott más produkcióktól?

Angelica Arba: Mindegyikünk más életutat járt be és más-más világból jöttünk. Egy éve jött létre a csoportunk, de előtte már mindannyian dolgoztunk illúzió számban. Mi kreáltuk a koreográfiát, a menedzserünk, Ottavio Belli az elképzelést és a rekviziteket hozta. Én Ottavio egy másik illúzió számában dolgoztam, amikor párhuzamosan elkezdtük felépíteni a Rocksisterst.

Az illúzió számokban általában férfiak és nők is szerepelnek. Utóbbiak ráadásul nem főszerepben szoktak feltűnni. Az Ottavio Belli Magic Production – Rocksisters azért is számít kuriózumnak, mert csak nők szerepelnek benne. Tudomásunk szerint nincs rajtunk kívül több ilyen szám Európában, és világszerte is nagyon kevés van. De közülük is mi vagyunk az egyetlenek, akik nem tradicionális, hanem szexi, vad, rock stílusban mutatjuk be a trükköket. A szám összeállításakor fontos szempont volt, hogy a vad nőiességet és erőt jelenítsük meg.

A Rocksisters Európa egyetlen női illuzionista csoportja.

 

Ez alapján esett rátok a választás?

Diletta Muru: Igen, Ottavio azért választott minket, mert eleve vannak tetoválásaink, testékszereink és színes hajunk van. Amikor ránk nézett, rögtön tudta, hogy ilyen karaktereket keres, akik nem csak eljátszanak egy szerepet, hanem a való életben is ilyenek. Imádjuk a rockzenét és az extrém öltözködést. Ez a szám valóban mi vagyunk.

Ehhez hozzáadódott, hogy szerepeltünk már illúzió számokban és nemcsak külső megjelenésünkben és stílusunkban, de előadás szempontjából is tökéletesek vagyunk ehhez a számhoz.

A szám összeállításakor fontos szempont volt, hogy a vad nőiességet és erőt jelenítsék meg. 

 

Mik a további terveitek?

Federica Spina: Nagyon sok jó felkérést kapunk, de babonából még nem merünk ezekről előre beszélni. Mindenre nyitottak vagyunk, szívesen lépnénk fel cirkuszokban, varietékben, televízióműsorokban. A menedzserünk legújabb terve, hogy rajtunk kívül egy másik, még extrémebb, vadabb Rocksisters 2 csoportot is létre szeretne hozni. Én biztos benne leszek a másik csoportban és már az egyik trükkömről is elárulhatok pár szót: fejjel lefelé fel leszek lógatva a levegőbe és onnan kell majd kiszabadulnom. Azért esett rám a választás, mivel van légtornász tapasztalatom és a jellemem alapján is beleillek majd a koncepcióba, ugyanis mindkét csapat esetében a tagok jellemére, ügyességére és tudására vannak felépítve a trükkök.

A Rocksisters tagjai nemcsak szerepet játszanak a porondon, hanem a való életben is imádják a rockzenét és az extrém öltözködést.

 

Mi a véleményetek a Tündértánc – Nővarázs című műsorról?

Angelica Arba: Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy év után világhírű, többszörös cirkuszfesztivál-díjas artistaművészekkel léphetünk fel egy profi stábbal működő kőcirkuszban.

Federica Spina: Nagyon tetszik nekünk az ötlet, hogy a műsor a nőkre és a különböző nőtípusokra épül. Ez egy igazán innovatív és érdekes megoldás. Az előadás nemcsak cirkuszi számok egymásutánja, hanem színházi elemekkel tarkított, mégis klasszikus cirkuszi előadás, amiben megjelennek a képzőművészetek.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám