Vidám iskolakezdés a Fővárosi Nagycirkuszban

Ezt a programot a 2018/2019-es tanév elején indítottuk az oroszországi Izsevszk város mintáját alapul véve abból a célból, hogy egy közös élménnyel segítsük az osztályközösségek kialakítását. Az iskolába lépés életünk egyik legfontosabb állomása, a pillanat, amikor kisgyerekként hirtelen új arcok vesznek körül és új elvárásokkal találkozunk. Ezt a változást szeretnénk könnyebbé, kellemesebbé tenni az által, hogy szeptember első hetében vendégül látjuk az iskolakezdő kisdiákokat.

Repülőcirkusz előadásunkon két röpke óráig visszahoztuk számukra a gondtalan nyár hangulatát, ahol káprázatos légi mutatványokat láthattak modellrepülővel, csetlőbotló bohócok nevettétek meg őket, lelkes kutyusok vették birtokba a manézst, mongol akrobaták idéztek meg mesebeli világokat, keserédes handstand szám űzte el az esős hangulatot, légies csillárszám emelte őket a magasba, de kiugróan sikeresnek bizonyult az orosz rúd, fergeteges fogadtatásra talált a Washington-trapézszám. A gyerekek nem győzték kapkodni a fejüket a zsonglőrszám alatt, és a gúlaszámnak is a csodájára jártak.

Még holnap is vendégül látjuk a budapesti állami általános iskolák első osztályába újonnan belépő tanulókat, és szeretnénk sok sikert és számos kellemes élményt kívánni a diákoknak!