„Világviszonylatban benne vagyunk a top 5 gyorsöltözőszám között” – Villáminterjú Richter Szebasztiánnal  

Richter Szebasztián és Eötvös Krisztina “quick change” gyorsöltözőszámmal lép fel Dinasztiák című műsorunkban. Villáminterjúnkban Szebasztiánt különleges ruhakölteményeikről és sikerük titkáról kérdeztük.

Összesen hány ruhakölteményt láthatunk rajtatok a gyorsöltözőszámotokban?

Krisztinán négy perc leforgása alatt tízféle ruhát láthat a közönség, rajtam pedig kétfélét. Krisztina minden ruhája más stílusú, színvilágú és hosszúságú, a szexi fűzőtől a koktélruhán át a kosztümtől a nagyestélyiig. A ruháinkat a saját terveink alapján magunk készítettük el.

Tizenegy éve léptek fel közösen ezzel a számmal. Mi volt a legkülönlegesebb fellépőélményetek?

2010 márciusában debütáltunk ezzel a számmal a Fővárosi Nagycirkuszban, ezért nagy öröm számunkra, hogy most ismét visszatérhetünk egy, a magyar cirkuszművészet előtt tisztelgő műsorban.

A rengeteg fellépés közül kiemelném még, hogy az ulánbátori kőcirkuszban 30 év után mi voltunk az első magyarok, akik felléptek. Ez igazán jó érzés volt. A Vietnámi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Közönségdíjat kaptunk, ami azért nagy dolog, mert a vietnámi közönségre az jellemző, hogy az előadások alatt folyamatosan mászkálnak és beszélgetnek. Azon a fesztiválon mi voltunk az egyetlen fellépők, akik teljes mértékben le tudták kötni őket. Ez talán annak köszönhető, hogy nagyon látványos és gyors a számunk, nagyon sokat adunk az előadásmódra, valamint a ruhák dizájnjára. Nagy örömünkre szolgál, hogy világviszonylatban benne vagyunk a top 5 gyorsöltözőszámban, mert a legjobbaktól tudtunk tanulni.

Szekáry Zsuzsanna

fotó: Urbán Ádám