Andrea Prince

Laserman (Olaszország)

Andrea Prince lézershowjával rendkívül látványos fényjátékot varázsol a porondra. A fantasztikus hangulatú produkció a legkorszerűbb fény- és hangtechnikával varázsolja el a különleges cirkuszélményre vágyó közönséget.

 

Cherifian Trouple

Piramis (Marokkó)

A marokkói csoport tradicionális cirkuszi formáció nemzedékek óta. A csoport közel 80 éve, 1936-ban alakult, a Fővárosi Nagycirkusz közönsége már a hatodik generáció káprázatos produkcióit csodálhatja. A kimagasló akrobatikus tudást igénylő számban az artisták egymás vállára állva több embernyi magas gúlákat, emberi piramisokat alkotnak. Produkciójukkal a 2012-es Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon különdíjat nyertek.

 

Miss Enrica

Zopfhang (Csehország)

A cseh cirkuszi családból származó Enrica Stauberti nagymamája is már hajlógó levegő számával vált ismertté. Ez az egyedülálló, különleges stílusú produkció mindenütt nagy sikert arat. A produkciónak magyar vonatkozása is van, hiszen az artistahölgy Ónodi Eszter dublőze volt a több filmfesztiválon is díjat nyert Aglaja című magyar cirkuszfilmben.

 

Bobilev

Bohócszám (Oroszország)

Az orosz muzsikus családból származó Bobilev napjaink egyik legsikeresebb bohóca, aki az elmúlt 15 évben Európa és Távol Kelet leghíresebb cirkuszaiban mutatta be ellenállhatatlanul mulatságos, színes komédiáját. Produkciója jól ötvözi a klasszikus tréfák és a modern humor kellékeit, sok saját ötletet feldolgozó újdonságot alkalmazva.

 

Bungeeing Girls

Bunjee (Magyarország)

A 2000-es évek őrülete a bunjee-jumping. Ez a modern stílusú és látványos produkció a cirkusz világába emeli át a gumikötél-ugrás fantasztikus izgalmát. A négy fiatal artistaiskolás lány a kupolában röpködve, légiesen könnyed produkciókkal kápráztatja el a nézőket: megszámlálhatatlan szaltók és gyönyörű akrobatikus mutatványok a Fővárosi Nagycirkusz légterében!

 

Paolo Folco

Kutyarevü (Olaszország)

A mintegy 40 „repülő” kutyát felsorakoztató showban az olasz cirkuszi család meglepetésekkel teli mutatványokkal kápráztatja el a közönséget. Vidám, mozgalmas, igazi családi produkció!

 

Inner Mongolia Troupe

Bicikliszám (Kína)

Ez az elképesztő egyensúly érzéket igénylő szám a klasszikus kínai cirkuszművészet kimagasló színvonalú produkciója. Az 5 kínai hölgy magas egykerekű biciklin mutatja be virtuóz zsonglőrtudását, a produkció egyik legemlékezetesebb részében pedig az egyik artistanő a biciklin egyensúlyozva, fejtetején gyűjti össze a repülő tányérokat és csészéket.

 

Four Pantheras

Carussel – Levegőszám (Magyarország)

A gravitáció törvényeivel a cirkuszművészet évszázados küzdelmet vív. A régi magyar cirkuszi hagyományok alapján hosszú idő után ismét felelevenített, világon egyedülálló légtornász produkció szemtanúi lehetünk. Szárnyaló angyalok népesítik be nyolc méteres magasságban a Carusselt: a négy fiatal artistaiskolás lány produkciója a legkülönlegesebb, leglátványosabb cirkuszélmények közé tartozik.

 

Lisa Rinne

Trapézszám (Németország)

Ez a fiatal német lány a lengőtrapézon bizonyítja be, hogy a cirkuszban a szépség, a nőiesség és az erő összekapcsolódhat. A művésznő lélegzetelállító szaltókat mutat be, szólószáma a lengőtrapéz és az akrobatikus kötéllétra egyedülálló kombinációja. A nemzetközi cirkuszfesztiválok állandó sikerszáma 2012-ben a moszkvai Nikulin Cirkuszfesztiválon a MACIVA különdíját is kiérdemelte.

 

Cherafian Troupe

Ugróakrobaták (Marokkó)

A marokkói csoport mozgalmas talajakrobata száma kivételesen szórakoztató és látványos példája annak, hogy a cirkuszművészet képes legyőzni a Föld vonzását és meggyőzően igazolni: a cirkuszban minden lehetséges!

 

Stauberti

Perzs szám (Csehország)

A cseh testvérpár az egyik leghíresebb cseh cirkuszi dinasztia tagja. Ebben a produkciójukban a fiú homlokán tartott perzs (különleges cirkuszi rúd) tetejére felmászva mutatnak be hihetetlenül nehéz és látványos elemeket – többek között egykerekű biciklin egyensúlyozva tartja a homlokára helyezett perzsen lánytestvérét.

 

Catwall

Gumiasztal (Kanada)

A világhírű kanadai akrobatikus ugrócsoport a levegőben repülve, szaltózva nyaktörő mutatványokat ad elő a hatalmas üvegfal két oldalán elhelyezett gumiasztalokon. A produkció a 2013. évi Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon Bronz Bohóc díjat nyert, és a leglátványosabb számként kiérdemelte a fantasztikus fesztivál közönségdíját is!

 

Finálé

 

Képgaléria az előadásról

 

Skip to content