Kulisszafotókkal búcsúztatjuk Tündértánc – Nővarázs című műsorunkat

Urbán Ádám Balogh Rudolf-díjas fotográfus tíz éve örökíti meg a Fővárosi Nagycirkusz kulisszatitkait. Szubjektív, dokumentarista alkotásai rendszeresen díjat nyernek a Magyar Sajtófotó Pályázaton és szerepelnek a pályázatból nyílt kiállítások kétnyelvű, kísérő kiadványaiban. Ezúttal Tündértánc – Nővarázs című műsorunk kulisszái mögé vezet be titeket.

Urbán Ádám elsődleges szándéka, hogy azokat a pillanatokat mutassa be, amik rejtve maradnak a nézők elől. Idén a pandémiás időszak miatt lecsökkentek a játszónapok, ezért sokkal kevesebb alkalma volt rá, hogy hátul megfigyelje a történéseket. Arra is vigyáznia kellett, hogy ne mutassa meg az illúzió szám szigorúan titkos előkészületeit a nagyközönségnek, mert elveszítené a varázsát.

„A pandémiás időszakban be kell tartani a másfél méteres távolságot, ami új kihívás elé állított. Ez szembe megy azzal a Robert Capa által vallott igazsággal, miszerint: ”Ha nem elég jó a képed, nem voltál elég közel a témához.” A kulisszafotók esetében nem lehet messziről megfigyelni a koncentrációt és az átszellemülést, ami a számok előtt az artistákon megfigyelhető, de igyekeztem ebben a különleges helyzetben is visszaadni a függöny mögötti különleges légkört.

Mivel a Tündértánc – Nővarázs című műsor főszereplői a hölgyek voltak, én is sokkal óvatosabb voltam és tiszteletben tartottam a szférájukat. A fotóimon ezért sokkal inkább a kevés férfi szereplőt állítottam a megfigyelésem középpontjába.”

Szekáry Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Skip to content

Send this to a friend