Légy részese a csodának! – Töltsd el közösségi szolgálatod a Fővárosi Nagycirkuszban

Miért érdemes a Fővárosi Nagycirkuszban eltölteni a gimnazistáknak az 50 órás közösségi szolgálatukat? Milyen készségeik fejlődnek miközben betekintést nyernek a kulisszák mögé? Milyen további karrierlehetőségeket rejt magában az intézményben végzett munka?

Az iskolai közösségi szolgálat 9 évvel ezelőtt indult el Magyarországon, melynek célja, hogy az összes gimnazista szervezett keretek között végzett egyéni vagy csoportos, anyagi érdektől mentes segítő tevékenységben vegyen részt, amely a helyi közösség érdekeit és a középiskolás diákok személyes fejlődését egyszerre szolgálja. Ez egy pedagógiai eszköz, amely élménypedagógián, tapasztalati tanulás és projektmódszertan segítségével a felkészítés – tevékenység – feldolgozás logikája szerint éri el céljait. Az 50 órás közösségi szolgálatot a Fővárosi Nagycirkuszban is teljesíthetik a diákok. „Nem minden nap pillanthat be az ember a cirkusz varázslatos világának kulisszái mögé. Viszont ha valaki itt dolgozik, akkor teljes mértékben belelát a cirkuszi élet mindennapjaiba, betekintést nyer a különböző műsorok összeállításába. Emellett fejlődnek a szociális készségeik, megtanulnak csapatban dolgozni és figyelni egymásra. Az idegen nyelvi készségeik is fejlődnek, ugyanis a munkájuk során kénytelenek más nyelven is kommunikálni” – fejtette ki Borsi Cintia  közönségszolgálati vezető, hogy miért érdemes a diákoknak a Fővárosi Nagycirkuszban eltölteniük a közösségi szolgálatukat.  

A diákok leginkább a közönségszolgálat munkájában vesznek részt, amik hostess feladatok, mint például jegykezelés, védettségi kártya ellenőrzése, ültetés, vagy a VIP vendégek fogadása. „Nagyon lelkesek a diákok, akiket rögtön bedobunk a mélyvízbe. Megérkezésük után körbevezetjük őket az épületben, miközben elmondjuk és megmutatjuk a feladataikat. Mentorként folyamatosan mellettük vagyok és koordinálom a munkájukat” – fejtette ki Borsi Cintia, valamint felhívta rá a figyelmet, hogy aki huzamosabb ideig részt vesz a Fővárosi Nagycirkusz közösségi szolgálati programjában, annak az intézmény a későbbiekben is jó karrierlehetőségnek bizonyulhat. Amennyiben egy diák elmúlt 18 éves, heti rendszerességgel, többféle munkaszerződéssel tud dolgozni a közönségszolgálaton. Ráadásul mivel a közösségszervezés egy egyetemi szak, a diákok a szakmai gyakorlatukat is eltölthetik a Fővárosi Nagycirkuszban.

A közösségi szolgálatra az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni: https://fnc.hu/elementor-11230/

Szekáry Zsuzsanna