A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum is csatlakozott a Műtárgyak Éjszakája rendezvénysorozathoz

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartásában működő Magyar Cirkuszművészeti Múzeum is csatlakozott az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája rendezvénysorozathoz. A június 18-án, a Fővárosi Nagycirkuszban zajló programon a múzeum legújabb kortárs művészeti alkotásait ismerhetik meg a látogatók, valamint interaktív tárlatvezetésen vehetnek részt.

A Magyar Cirkuszművészeti Múzeum a magyar cirkuszművészet hagyományos cirkuszi örökségének gyűjteménye: rekvizitek, kosztümök, plakátok, műsorfüzetek, dokumentumok, fotó- és filmfelvételek, utazóbőröndök, díjak és még sok érdekesség található meg a kollekcióban. A cirkuszmúzeumi gyűjtemény hozzávetőlegesen 20 ezer  műtárgyához sok izgalmas személyes történet, interjú, terepmunka dokumentáció is kapcsolódik. A cirkuszmúzeum mindemellett gyűjti kortárs képzőművészek, iparművészek, fotográfusok, videó-művészek olyan cirkuszi vonatkozású alkotásait, amelyek szokatlan nézőpontokból közelítik meg a cirkuszművészet sokszínű világát és kifejezik annak rejtett szellemi örökségét, többek között a kitartás, a bizalom és az egyensúly jelentőségét.

Különleges programok a Fővárosi Nagycirkuszban

A MANK Nonprofit Kft. és a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ 2021 februárjában lezárult nyílt alkotóművészeti pályázatának díjnyertes alkotásait, a cirkuszmúzeum műalkotás-gyűjteményének új szerzeményeit Bánföldi Zoltán képzőművész, egyetemi tanár mutatja be az érdeklődőknek a Fővárosi Nagycirkuszban.

A műtárgybemutatót követően Szonday Szandra muzeológus, kurátor és Joó Emese főmuzeológus tart interaktív tárlatvezetést a Nincs mááásik! 130 éves a Fővárosi Nagycirkusz című kiállításban.

A június 18-án, 15:30-tól induló, összesen másfél órás programokon 30 látogató vehet részt, amelyhez jegyvásárlás és előzetes online regisztráció szükséges.

 

Jegyek az alábbi linkre kattintva vásárolhatók meg: https://www.mutargyakejszakaja.hu/jegyvásárlás