MAGIC Show – Páratlan lehetőség a magyar bűvészeknek

A Fővárosi Nagycirkusz MAGIC Show műsorában egyedülálló lehetőséget biztosít a magyar bűvész társadalomnak a széleskörű bemutatkozásra. A varázslatos műfaj népszerűsítésén túl az intézmény a fiatal generációnak is fellépési lehetőséget biztosít.

A Fővárosi Nagycirkusz idén nyáron egy újabb, különleges kísérletbe kezdett: két műsor fut párhuzamosan, a RAIN – Esőcirkusz című vízi cirkuszi előadás és a MAGIC Show című exkluzív műsor. Utóbbi egy izgalmas kísérlet, amelyben bűvészekkel, illuzionistákkal, táncművészekkel és artista produkciókkal idézzük meg a varieték és revük csillogó világát. A hetente kétszer, péntekenként és szombatonként 19 órától játszott egyfelvonásos műsorunk jellemzői: elegancia, kellem, báj és varázslat. A bűvészet és az illúzió kéz a kézben jár a cirkuszművészettel, még is ritka, ha egynél több bűvész lép fel egy műsorban. Ezen szerettünk volna változtatni és közelebb hozni egymáshoz a két műfajt.

Közel tíz magyar bűvész lépett fel az elmúlt fél évben a Fővárosi Nagycirkusz MAGIC Show műsorában
Fotó: Urbán Ádám

A közönség szórakoztatásán és a bűvészet népszerűsítésén kívül más oka is volt, hogy életre hívtuk az elsősorban felnőtteknek szánt előadást. A magyar bűvésztársadalomnak szerettünk volna fellépési lehetőséget biztosítani azon a nagymúltú porondon, ahol anno Rodolfo is elkápráztatta a közönséget. Fél éven át kilenc magyar bűvész adott ízelítőt a sokrétű repertoárjából lebegtetés, mentális trükkök, klasszikus bűvészet, manipuláció, mikromágia és illúzió zsánerekből.

A magyar bűvészek számos zsánerrel kápráztatják el a közönséget augusztus 27-ig látható MAGIC Show műsorunkban
Fotó: Urbán Ádám

A Fővárosi Nagycirkusz rendszeresen esélyt ad a fiatal művészeknek a bemutatkozásra és az elengedhetetlen gyakorlat megszerzésére; ez a MAGIC Show esetében sincs másként. A fiatal generációt két ifjú tehetség, Veres Patrik és Lombos Márton képviselik.

A MAGIC Show augusztus 27-ig látható Közép-Európa egyetlen kőcirkuszának porondján, ahol a varázslat valósággá válik.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám

Skip to content

Send this to a friend