A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja Önöket: egész héten egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntek és szombat este 19:00 órától pedig egy felnőtteknek szóló, exkluzív műsorral.

 

Kedves Vendégeink!
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a műsorban a megszokottól eltérő hang- és fényhatások fordulhatnak elő!
Továbbá szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy az előadás jellegéből adódóan öltözéküket víz érheti.
Megértésüket köszönjük.

Az előadás hossza:
90 perc, másfél óra, 1 óra 30 perc

A Fővárosi Nagycirkusz bemutatja

MAGIC Show

2022. április 15 – augusztus 27.

Mint a méz, lassan folyik végig a buja fény a porondon, zene szól halkan, és füst terül el, titokzatos. Bármi jöhet, hívja a zongora gyorsuló dallama, csatlakozik a hegedű, és a sűrű félhomályból hosszú combú táncosnők lépnek elő. Mintha vízben haladnának, lassan ingnak: lépés, szünet, lépés, szünet. S ahogy belép a hegedű, gyorsul a ritmus, gyorsul a szívdobogás, felgyulladnak a réveteg vörös reflektorok, és a csábító szépségű lányok táncba kezdenek.

Mintha a múlt század húszas és harmincas éveiben lennénk, egy varietében vagy magában a párizsi Moulin Rouge-ban. Igézet és babona, báj és ámulat, káprázat és titok. Rég nem látott műsor kerül a Fővárosi Nagycirkuszba, mely szenvedélyével és érzékiségével bűvöli el a nézők szemét és hódítja meg a közönség szívét.

Megidézzük a vérbő varietéket és a könnyed vaudeville-eket, illúzionistákkal, varázslókkal, trükkmesterekkel, bűvészekkel és természetesen artistaművészekkel. Amit mutatunk, szédületes, amit látnak, tünemény – egyik pillanatban hihetetlen, s a következőben nagyon is valószerű. Elmosódnak az érzékelés határai: káprázni fog a szem, csilingel a fül, összezavarodik minden érzékszervünk.

Minden héten három magyar bűvész kap lehetőséget, hogy szó szerint elvarázsolják a közönséget.

Hetente kétszer játszott műsorunkkal kísérletet teszünk arra, hogy megidézzük és új energiákkal töltsük fel a varieték világát: eleganciájával, kellemével és félvilági csábításaival. Egy felvonásos műsorunkat szerelmes pároknak és magányosoknak különösen ajánljuk!

Állandó fellépők:

Maria Bakalkina – handtsand / handstand (Oroszország / Russia)

Maria Bakalkina – handtsand / handstand (Oroszország / Russia)

Kecsesség, erő és szépség elevenedik meg Maria Bakalkina handstand produkciójában. Izgalmas szám egy földöntúli vízi sziréntől.

Aldana Abdualleva – hulahopp – hula hoop (Oroszország / Russia)

Aldana Abdualleva – hulahopp – hula hoop (Oroszország / Russia)

Elképesztően látványos hulahoppkarika-szám MAGIC Show műsorunkban! Aldana Abdualleva tűzistennőt megidéző produkciójában nemcsak a tűz elemnek, hanem a hulahopp karikáknak is parancsol földön és levegőben egyaránt!

Anton Gryshyn és Ivan Boika – illúzió / illusion (Ukrajna / Ukraine)

Anton Gryshyn és Ivan Boika – illúzió / illusion (Ukrajna / Ukraine)

A cirkuszban nincs lehetetlen, a művészek megcáfolják a fizika törvényeit és elrepítenek egy varázslatos világba. Ez az illúziószámokra hatványozottan igaz. Anton Gryshyn és Ivan Boiko izgalmas illúziószáma garantáltan elkápráztatja a közönséget.

Popeta Vitalii és Shipaeva Elena – gurtni / aerial straps (Oroszország / Russia)

Popeta Vitalii és Shipaeva Elena – gurtni / aerial straps (Oroszország / Russia)

A cirkuszművészet gondolatokat és érzéseket közvetítő művészeti ág, amely régen túlnőtt a puszta szórakoztatáson: önálló, az operával és a színházzal egyenértékű művészeti ággá vált. Popeta Vitalii és Shipaeva Elena az emberi akarattal létrehozható csodát mutatja be a levegőben szárnyalva.

Duo Donnert (Donnert Ryan és Szécsényi Anna) – görkorcsolya / roller skates (Magyarország / Hungary)

Duo Donnert (Donnert Ryan és Szécsényi Anna) – görkorcsolya / roller skates (Magyarország / Hungary)

Donnert Ryan és Szécsényi Anna a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnáziumban sajátították el a cirkuszművészet különböző zsánereit. Lendületes, gyors görkorcsolya számuk cseppet sem veszélytelen, ugyanis egy kicsi asztalon pörögnek, miközben különböző akrobatikus elemeket mutatnak be.

Nikita Pavlov és Aliaksandra Vishneuskaya – lánc / chain (Oroszország – Fehéroroszország / Russia – Belarus)

Nikita Pavlov és Aliaksandra Vishneuskaya – lánc / chain (Oroszország – Fehéroroszország / Russia – Belarus)

Elképesztő trükkök egy szenvedélyes és veszélyes levegőszámban, amely megjeleníti a férfi és nő között fennálló eltéphetetlen köteléket, a vonzást és az egységet.

Danil Giniborg és Aleksandr Plishkin – hand to hand / hand to hand (Oroszország / Russia)

Danil Giniborg és Aleksandr Plishkin – hand to hand / hand to hand (Oroszország / Russia)

Lazaság és könnyed elegancia jellemzi Danil Giniborg és Aleksandr Plishkin swing stílusú hand to hand produkcióját. Jó fizikai kondíciót és odafigyelést igénylő számukban bebizonyítják, hogy a csapatmunkának köszönhetően egységben az erő.

Vincent Vignaud – illúzió / illusion (Franciaország / France)

Vincent Vignaud – illúzió / illusion (Franciaország / France)

Vincent Vignaud illuzionistaként bejárta a világot; számos óceánjáró hajón, különféle fesztiválokon, cirkuszi előadásokon, szórakoztató tematikus parkok műsoraiban és vacsoraesteken varázsolta el a közönséget lélegzetelállító fellépéseivel az illúzió és a valóság közötti határvonal elmosásával. Egyedülálló stílusával és elképesztő illúzióival minden érzéked elvarázsolja, miközben elvezet a lehetetlen világába.

Heti magyar fellépők:

Párkányi Kolos – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Párkányi Kolos – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Mint olyan sok gyereknek, Kolosnak is volt bűvészdoboza, amit a bátyjától kapott karácsonyra. Ezután lelkesedése nem hagyott alább, sőt egyre nagyobb elszántsággal gyakorolta a nehezebbnél nehezebb fogásokat. 14 éves korában magántanárhoz járt, ahol elsajátította a bűvészkedés fortélyait, de ami még annál is fontosabb, megtanulta, hogyan kell szórakoztatni a közönséget. Már 16 éves korától kezdve több nemzetközi bűvészkongresszuson és versenyen vett részt és ért el eredményeket, többek között Olaszországban, Angliában, Franciaországban, Szlovéniában és Svédországban. 19 évesen meghívták az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az egyik legnívósabb bűvészklub, a FFFF tagja lett. 20 évesen előadott Washingtonban, a híres Kennedy Centerben. 21 évesen részt vett egy televíziós tehetségkutató műsorban, ahol a legjobb 24-ig jutott. Azóta szerepelt Katy Perry Firework videóklipjében, dolgozott luxushajókon, fellépett számtalan rendezvényen mind idehaza, mind külföldön és több ezer embert varázsolt el a modern bűvészkedés csodáival. A televíziónézők a Csillag születik és a Csak show és más semmi című műsorokból ismerhetik.

Pénteki fellépő:

Szabó István – bűvész

Szabó István – bűvész

Szabó István bűvész és műsorvezető, két évadon át volt az A38 hajó rendszeres fellépője, a stand up comedy elemeit a bűvészettel ötvöző színpadi szemfényvesztés mestere. 2015-ben a milánói Világkiállítás (EXPOMilano) hivatalos bűvészeként több mint ötezer nézőt kápráztatott el és a Fővárosi Nagycirkuszban is több alkalommal fellépett. István ereiben is a bűvészet csordogál: az egyetlen hazai bűvészdinasztia harmadik generációs képviselője, Magyarország 1969-ben alapított legendás bűvészboltjának tulajdonosa. Jó kommunikációs készségét és humorát nem csak a színpadon bizonyította, több éven át vezetett saját rádió show-t kereskedelmi csatornákon.
Gyertyán Balázs - (kutya és mikromágia)

Gyertyán Balázs - (kutya és mikromágia)

Bezs több, mint 10 éve foglalkozik bűvészettel és mentalizmussal. Dolgozott konzulensként számos TV- és színházi produkcióban, pl. Danny Blue: A Tudatfeletti című műsorában. Szakmai tudását a stockholmi bűvész egyetemen szerezte, tartott műsort többek közt Glasgowban, Newcastle-ben, Bernben, Hannoverben, de fellépett az osztrák Forma 1-es nagydíjon és a Sziget fesztiválon is. 2021-ben pedig megnyerte az Országos Bűvészbajnokságot! Kutyája, Lupin 5 éves szibériai husky. Rengeteg közös fellépésük volt, elvarázsolta már többek közt Jakupcsek Gabriellát is!
Lombos Márton – bűvész

Lombos Márton – bűvész

Lombos Márton egy mindenki számára ismerős érzést jelenít meg bűvész produkciójában. Egy hirtelen fellobbanó, mindent elsöprő, tüzes szenvedély, ami váratlanul támad fel az ember lelkében, majd ellobban és nem marad belőle semmi, csak az üresség. De lassanként feléled a remény, hogy valami új és még szebb jövő hajt ki az elmúlt szerelem hamvaiból. A produkcióban Márton hófehér gerléi is komoly szerepet játszanak, a szerelem szimbolikáját testesítik meg.

Veres Patrik – bűvész

Veres Patrik – bűvész

Veres Patrik éveken át a szüleivel – Veres Antallal és Veres Nórával – illúzió- és bűvész számmal számmal lépett fel a világ minden táján, majd csatlakozott testvéréhez, Henrikhez, akivel Veres Duo néven megalkottak egy közös zsonglőrszámot. A testvérek a Cirque du Soleil társulatában, valamint a Fővárosi Nagycirkusz Dinasztiák című előadás-sorozatában is sikereket arattak. Ennek ellenére Patrik nem szakadt el a bűvészet varázslatos világától, amelybe a MAGIC Show közönségét is bevezeti.

Párkányi Kolos – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Párkányi Kolos – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Mint olyan sok gyereknek, Kolosnak is volt bűvészdoboza, amit a bátyjától kapott karácsonyra. Ezután lelkesedése nem hagyott alább, sőt egyre nagyobb elszántsággal gyakorolta a nehezebbnél nehezebb fogásokat. 14 éves korában magántanárhoz járt, ahol elsajátította a bűvészkedés fortélyait, de ami még annál is fontosabb, megtanulta, hogyan kell szórakoztatni a közönséget. Már 16 éves korától kezdve több nemzetközi bűvészkongresszuson és versenyen vett részt és ért el eredményeket, többek között Olaszországban, Angliában, Franciaországban, Szlovéniában és Svédországban. 19 évesen meghívták az Amerikai Egyesült Államokba, ahol az egyik legnívósabb bűvészklub, a FFFF tagja lett. 20 évesen előadott Washingtonban, a híres Kennedy Centerben. 21 évesen részt vett egy televíziós tehetségkutató műsorban, ahol a legjobb 24-ig jutott. Azóta szerepelt Katy Perry Firework videóklipjében, dolgozott luxushajókon, fellépett számtalan rendezvényen mind idehaza, mind külföldön és több ezer embert varázsolt el a modern bűvészkedés csodáival. A televíziónézők a Csillag születik és a Csak show és más semmi című műsorokból ismerhetik.

Kaszányi Roland - Rolando bűvész:

Kaszányi Roland - Rolando bűvész:

Magyarország egyik legsokoldalúbb bűvésze.Több mint 18 éve
varázsolja el a közönséget. Modern, fiatalos műsoraiban a humort
ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a gondolatolvasással.
Németh Gábor – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Németh Gábor – bűvész / magician (Magyarország / Hungary)

Németh Gábor több mint 10 éve hivatásosan foglalkozik bűvészettel. A 2015-ös milánói világkiállításon képviselte a bűvész szakmát és Magyarországot, nyolc hónapon át a Carnival Cruise Lines egyik óceánjáró hajóján napi két előadást adott, valamint fellépett Dubaiban több alkalommal és turnézott Cipruson is. A három önálló színházi bűvészműsorára a legbüszkébb, melyek havi rendszerességgel futnak: Freakency, K.A.M.U. és Szeánsz.

Lui – bűvész

Lui – bűvész

Lui világrekorder bűvész és illuzionista. Közel 30 éve szórakoztatja varázslataival a közönséget. Többször nyert magyar bajnokságot, valamint illuzionistaként külföldi gálaműsorok állandó szereplője. Lui a televíziónézőknek az Uri Geller nevével fémjelzett műsorból lehet ismerős, valamint szinte minden magyar televíziós csatornán, különböző showműsorokban találkozhattak már vele a nézők.

2013-ban a bűvészet világrekordere lett, amikor a világ
leghosszabb folyamatos bűvészkedését mutatta be 31 órán
keresztül. A rekordot azóta sem döntötték meg.

2018-ban a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál Newcomer Show-jában saját fejlesztésű mutatványával nagy sikerrel szerepelt. Kitalálója a világ egyetlen online bűvész múzeumának, amelyet angol nyelven láthatnak a látogatók.

Lui keresett bűvész, aki évente több, mint 300 rendezvényen szerepel a csapatával.