A Fővárosi Nagycirkusz elkötelezett a nemes ügyek iránt, ezért immár nyolcadik alkalommal csatlakozik a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányhoz. Idén a Nemzeti Színház felajánlásához csatlakozva exkluzív kulisszabejárást és a legjobb nézőtéri helyeit ajánlja fel a Melyiket a 9 közül? című darabjára.

A közmédia idén a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége számára szervez nagyszabású adománygyűjtést a Jónak lenni jó! kampányában. A tárgyi és anyagi felajánlásokból a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét, valamint a vakvezető kutyák kiképzését támogatják.

A Fővárosi Nagycirkusz exkluzív kulisszabejárást – cirkuszi kellékek kipróbálása, találkozás az artistaművészekkel – és a legjobb, VIP nézőtéri helyeit ajánlja fel büfé kiszolgálással a Melyiket a 9 közül? című darabjára egy 20 fős munkahelyi közösség, baráti társaság vagy család számára. A felajánlás egy előadásra szól, amelyet a két ünnep között, a nyertes által választott előadás időpontjára lehet beváltani.

A Fővárosi Nagycirkusz a Jónak lenni jó! egésznapos televíziós közvetítésének napján, december 18-án minden tizedik betelefonálót 2 darab cirkuszjeggyel ajándékoz meg. Aznap, a 11 és 15 órakor kezdődő cirkuszi műsorokra különleges vendégeket vár az intézmény, vak és gyengénlátó társaink számára narrált előadásokat tartanak, amiket novemberben két látássérültek számára kialakított narrált előadás előzött meg.  

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ égisze alatt működő Fővárosi Nagycirkusz számára kiemelten fontos az esélyegyenlőség megteremtése. A világon egyedülállóként vezette be a cirkuszi narrálást, amellyel a vak és látássérült emberek hátrányainak enyhítését, esélyegyenlőségük megalapozását, és a társadalom szemléletmódjának átalakítása céljából az előadások akadálymentesítésével speciális szolgáltatást nyújtson, hiszen a látássérült emberek társadalmunk egyenlő tagjai, akiket ugyan úgy megilletnek az alapvető emberi jogok és a magas szintű kikapcsolódás.

Nagy kihívás volt kialakítani a megfelelő programot, mert a narrálás a verbális művészetek terén megszokott, de a nonverbális területen egyáltalán nem. A megfelelő technikát Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója évekkel ezelőtt, több színésszel kísérletezte ki a színházból merítkezve, de a cirkuszi előadásoknak megfelelően. Az előadások alatt mobil audio-rendszerrel zajlik a kommunikáció, ami azt jelenti, hogy az egyik fülön keresztül a narrátor – akár egy sportközvetítésen – percről percre közvetíti az előadás mozzanatait, a szabadon hagyott fül pedig a zenét és a közönség hangulatát juttatja el a látássérült vendégekhez. A program életre hívása óta évente többszáz vak és gyengénlátó társunk vesz részt a narrált előadásokon és ismerheti meg a cirkuszművészet csodáját.

A jótékonysági kampány egész nap hívható adományvonala a 13600-as számon érhető el, ahol a 96-os kód megadásával hívásonként és SMS-enként 500 forinttal lehet támogatni az akciót.

Fogjunk össze egy a nemes ügyért!

Skip to content