Visszatér a manézsba Simet László artistaművész!

Szeptember 22-én, vasárnap a Stars Like Pins on the Sky című előadásunk utolsó két előadása olyan lesz, amilyennek eredetileg megálmodtuk, hiszen sikeres gyógyulását és hónapokig tartó rehabilitációját követően visszatér a manézsba Simet László artistaművész!

Simet László darabunk premierje előtt pár nappal, az egyik próbán elvesztette egyensúlyát, négy méter magasról teljes testsúllyal lábra esett, boka- és saroktörést szenvedett, de Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója és a darab rendezője úgy döntött, hogy a cirkuszi világban bevett gyakorlattól eltérve nem helyettesíti más számmal vagy artistával a produkciót: ezzel is azt üzenjük, hogy mielőbb várjuk vissza Lacit!

Simet László balesete után néhány héttel így nyilatkozott az egyik újságnak: „Nyilván elgondolkodtam a folytatáson, és arra jutottam, hogy nem érhet így véget a karrierem. Vissza kell térnem a szemaforra. Magamnak is be kell bizonyítanom, hogy képes vagyok rá! Ha eljön az ideje, saját elhatározásból szeretném abbahagyni, nem kényszerből.”

Az elmúlt hónapban pedig már szinte minden nap beszereltük a szemafort, hogy próbálni tudjon egy fiatal artistaművész, Andrej Zhukov közereműködésével. És most ott tartunk, hogy nem fejezzük be úgy a műsorunkat, hogy ne lépne fel benne Simet László!

Show must go on! – énekli Freddy Mercury talán legismertebb slágerében, ezt a mondatot pedig a cirkusz világában különösen gyakran idézzük: bármi történik, műsor nem szakadhat félbe, műsor nem maradhat el! Ám van egy olyan pont, amibe ritkán gondolunk bele! A legtöbb ember arra gondol, hogy a show-nak folytatódnia kell – így is, úgy is, nélküled! Fekete Péter pedig arra gondolt és azt üzente, hogy: a show-nak folytatódnia kell: VELED!

Vártuk vissza Simet Lászlót, vártuk, hogy meggyógyuljon, hogy letegye a mankókat, elfeledkezzen a botról, hogy egyszer azt mondja, újra hajlik a bokám, újra működik a lábam, mikor kezdhetek el próbálni?

Visszatérése erről szól: az akaratról, az erőről, és arról, hogy legyen bármilyen gyenge és esendő a testünk, az akaratunk erejével vissza tudunk térni! Ha leesünk a lóról, visszaülünk a nyeregbe, ha elveri a jég a termést, újra elszórjuk a magokat, ha elviszi az ár minden vagyonunk, újra felépítjük a házat, a kertet, az életet! Mert az élet nem érhet csak úgy véget – ehhez van még szó, van még lélek, van még szellem: és a visszatérés így lesz újjászületés: mosollyal, megerősödve és bölcsebben!

Mosollyal az arcon, mert ebben a rengeteg munkában nem elfárad az ember, hanem szelíd lesz! Megerősödve, mert ha újra kell tanulni járni, újra kell tanulni lépni, újra kell tanulni a korábban legegyszerűbbnek hitt napi rutinokat is, akkor nem engedi el magát az ember elgyengülni: sem ebben, sem az élet más dolgaiban! És végül bölcsebben, ahogy Simet László is: gyógyulása közben megértette, hogy semmi nem tart örökké, és egy tanítványt fogadott maga mellé, akit az elmúlt hónapokban-hetekben elkezdett felkészíteni erre a brutálisan nehéz, de annál gyönyörűbb artistaszámra. A tehetséges Andrey Zhukov pedig alázatosan tanult tőle, és lépésről lépésre kezdte elsajátítani a mesterfogásokat, a figyelem maximális fókuszát, a mozdulatok ütemét, az egyensúly művészetének mesterfokát!

Most vasárnap mindkét előadásunkon Lakatos Zsuzsannával együtt őket láthatjuk a porondon: a visszatérő mestert és a jövőt képviselő tanítványát! Katartikus, felejthetetlen percek! Mert a show nálunk VELED folytatódik, Laci!