A Fővárosi Nagycirkusz balettkara

A balettkar tagjai:

Fejes Kitty - tánckarvezető, koreográfus

Bemutatkozó

Fejes Kitty

“Minden egyes műsor újabb és újabb lehetőséget nyújt a táncosaink tehetségének megmutatkozására. A talajtól a levegőig, a tüzestől a jegesig, szárazon és vizesen, a klasszikus táncoktól kezdve a revün keresztül egészen a kortárs mozgásvilágig, mindenre felkészültnek kell lenniük! A táncok betanulása mellett, sokrétű és kitartó tréningezésre van szüksége a csapatnak, valamint átlátható időbeosztásra és megfelelő pihenésre is. A táncosok egyediségét szem előtt tartva, a kortárs és színpadi táncokat oktató múltam, valamint számos színházi koreográfusi munkám tapasztalataira építve, egymástól folyamatosan tanulva fejlődünk és alkotunk, mint egy igazi csapat.

A Fővárosi Nagycirkusz tánckarának vezetőjeként különösen fontos feladatom a koordinálás mellett, hogy a tánckar tagjait állandó és izgalmas kihívások elé állítsam, azaz újra és újra inspiráljam őket!”

Sebesi
Daniella

Bemutatkozó

Sebesi Daniella

„14 évig versenytáncoltam, imádtam a versenyzést! Országos és magyar bajnoki címeket szereztem. Versenytáncosként viszont kimaradt az életemből az a csapatszellem, amit azóta élek meg, hogy egy éve a cirkuszban dolgozom. Nem csak a különböző új táncstílusokkal való megismerkedés és az artista munka állított kihívások elé, hanem a csapatban gondolkodás, az egymásért való felelősségvállalás is, amit a cirkuszi munka megkövetel. Úgy érzem, sokkal nyitottabb lettem és ez által a kommunikációm is fejlődött. Nagyon megszerettem a közeget, az embereket, akikkel együtt dolgozunk, e mellett pedig inspirálnak az újabbnál újabb szakmai kihívások is. Jó dolog fejlődni és elmondhatatlanul jó dolog, hogy az a munkám, amit a legjobban szeretek.”

Böjtös
Bianka

Bemutatkozó

Böjtös Bianka

„Már kiskorom óta szenvedélyem a tánc. Az évek során színházi táncosként, különböző tánc stílusokban számos színpadon léphettem fel, viszont a cirkusz egy teljesen más világ. Folyamatosan új kihívások elé állít, amikkel meg kell küzdeni. Az egyik ilyen küzdelmem a magassággal volt, hiszen táncosként idáig egyáltalán nem dolgoztam levegőben. A Művésztelepen való rengeteg gyakorlásnak köszönhetően, sikerült legyőznöm a félelmemet, és ma már 4-5 méter magasban is magabiztosan hajtok végre néhány elemet. A Melyiket a 9 közül? című műsorunkban a levegőbe felhúzva szaltókat, egyszerűbb trükköket mutatunk be forgás közben, keressük az egyensúlyt a tánc és az artista elemek megvalósítása között. A tánc a legbensőbb énem, örömet okozok vele a nézők számára, ezért szeretem amit csinálok, mert igazán önmagam lehetek.”

Wehovszky Klaudia

Bemutatkozó

Wehovszky Klaudia

„A zenére történő mozgás már hároméves korom óta jelen van az életemben. Előbb a ritmikus gimnasztika alapjaival ismerkedtem meg, majd az akrobatika mellett döntöttem. Így az elegáns mozgásforma, a hajlékonyság, valamint a talaj fölötti dinamikus ugrások egyaránt megalapozták a koordinációmat, a ritmusérzékemet és az állóképességemet is. Miután a színházi táncos képzés mellett döntöttem, közel tíz éven át voltam egy modern táncegyüttes tagja- Az eddig tanultakat kiválóan hasznosíthatom a cirkusz porondján. Pozitív és egyben felemelő érzés, hogy az előadások alatt átadhatom a közönségnek azt a lendületet, energiát és eleganciát, ami bennem van.”

Németh
Barbara

Bemutatkozó

Németh Barbara

„Színházi táncos végzettségemnek köszönhetően, több éves színpadi tapasztalatra tettem szert. Ezek után azt gondoltam, már nem érhet meglepetés. Ám ez Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában szezonról szezonra, előadásról előadásra megcáfolódni látszik. A Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagjaként magam sem gondoltam volna a kezdetekkor, hogy mostanra már mindenféle aggodalom nélkül, lazán, mosolyogva több méter magasan felhúzva szaltózgatok a levegőben. Élvezem, hogy mindig van valami kihívás, valami új.”

Incze
Miklós

Bemutatkozó

Incze Miklós

„A tánc és a cirkuszművészet mindig is az életem része volt. Az, hogy a Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagja lehetek, különösen nagy öröm számomra. Lehetőség arra, hogy tovább fejleszthessem cirkuszművészeti ismereteimet, miközben bővíthetem a tánctechnikai tudásomat is. A világ több pontján is, olyan színpadi produkciókban volt lehetőségem kamatoztatni tánctudásomat, amikben ötvöződött az artistaművészet és a tánc. De a cirkuszi manézs sokkal többet tud adni számomra, és azt gondolom a közönség számára is. Különösen közel áll hozzám a kör alakú színpad, azaz a manézs, ami az épület szíve, és amelyet a közönség ölel körbe.”

Suti
András Zsolt

Bemutatkozó

Suti András Zsolt

„A tánc és a művészet gyerekkorom óta az életem része. Munkáim során különböző társulatokban és számos országban volt már szerencsém megtapasztalni a táncos szakma rögös útját. A versenytáncban sok kiemelkedő versenyen vehettem részt mind hazánkban, mind külföldön, valamint profi táncosként táncolhattam a Dancing with the Stars színpadán is. Közel egy éve dolgozom a Fővárosi Nagycirkusz manézsában, a balettkar tagjaként. Ez alatt az artista eszközök használatának megtanulására is kaptunk lehetőséget, ami azóta folyamatosan fejleszti a tudásunkat és új lehetőségeknek ad teret. Remélem a jövőben is ilyen intenzív fejlődéssel haladunk tovább és sok szép élményt gyűjtünk, melyekkel sikert tudunk hozni a Fővárosi Nagycirkusz számára. Szeretem a manézs miliőjét és a visszafelé áramló erőt, amit a közönség ad.”

Kiss
Csenge

Bemutatkozó

Kiss Csenge

A tánc már régóta az életem részét képezi. Egészen kisgyerekként tudtam, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni a tánccal. Sok táncstílussal ismerkedhettem meg pályafutásom során, de szakmai identitásom legfőképpen a modern és kortárs tánc irányzatokon belül bontakozott ki. Hálás vagyok, hogy jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagjaként kamatoztathatom a tudásomat. Itt nem csak a táncos készségeimet fejleszthetem és bontakoztathatom ki, hanem egyben teret kapok, hogy bővítsem ismereteimet a cirkuszművészet különböző irányzataiban is. Számomra a cirkusz egy teljesen új kaput nyitott meg, szakmai fejlődést és remek közösséget biztosít, illetve utat mutat egyfajta nyitottabb gondolkodás felé. A cirkusz segít, hogy előadóként megismerjem önmagamat és a határaimat, valamint lépésről lépésre érdekesseben építsek fel egy-egy színpadi karaktert, beleértve a saját egyéniségemet is.”

Bátor
Tamás

Bemutatkozó

Bátor Tamás

A versenytánc világából érkeztem a Fővárosi Nagycirkusz tánckarába. U21 magyar bajnok, showtánc magyar bajnoki ezüstérmes és háromszoros országos bajnok lettem latin táncokból. Mostanra a cirkuszművészet és a táncművészet ötvözete a szívemhez nőtt, hiszen olyan lehetőségeket kínál ez a kettős, amitől rengeteget fejlődhettem és fejlődhetek a jövőben is. Táncművészként hatalmas kincs, hogy artistaképzésekkel fejleszthetjük a testünket, így téve egyedibbé a színpadi egyéniségünket. Izgalmas dolgokat tanulhatunk meg, amelyeket egy szokványos táncparketten eddig nem feltétlenül láthatott a közönség, ugyanakkor rendkívül harmonizál a táncművészettel és egyben különleges világot is teremt az előadásokhoz. Természetesen semmilyen siker felé vezető út sem egyszerű, bátorság, kitartás és rengeteg gyakorlás szükséges hozzá.

A fentieken túl az orsócsontom is gazdagodott egy fémlemezzel és hét csavarral, de már jobb, mint új korában.

Király
Márk

Bemutatkozó

Király Márk

„Tízévesen főszerepet játszottam a Csiky Gergely Színház egy musical-ében, így kaptam kedvet a tánchoz. A versenytánc világában kötöttem ki, ahol egyaránt versenyeztem a standard és a latin táncokból. Ifjúsági mezőnyben mindkét táncstílusból többszörös területi és országos bajnokok voltunk a táncpartneremmel, később pedig felnőtt magyarbajnoki 5. helyezést, valamint a Felnőtt Latin Ranglista verseny győztesének járó címeket nyertünk. Ezt követően külföldi revü-és show műsorok világában szereztem szakmai tapasztalatot, majd pedig a Fővárosi Nagycirkuszban különböző artista zsánerekkel és a kortárs tánccal is megismerkedhettem.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert abból élek, amit nem munkának, hanem hivatásnak tartok. Kíváncsian és izgatottan tekintek a jövőbe, várom a közelgő kihívásokat.”

Bokodi
Panna

Bemutatkozó

Bokodi Panna

„Az óvodában tartott, jazz baletthez passzoló rózsaszín tüllszoknyámat később néptánc szoknyára cseréltem. 10 évig jártam egy néptánc együttesbe táncolni, mialatt kipróbáltam a versenytáncot is. Hosszú évekig e kettőt párhuzamosan műveltem, de végül a versenytánc győzött, amit élsport szinten űztem. Partneremmel nagyon sokáig ifjúsági ranglistavezetők voltunk, majd magyarbajnoki 2. helyezettek, országos bajnokok és többszörös területi bajnokok is lehettünk. Mindezek után külföldi show-műsorban léptem fel és tapasztalatot szereztem a revü és modern táncokban is.

A Fővárosi Nagycirkuszban kipróbálhattam magam a levegőben karika, tissue, zsonglőrözés és bungee jumping zsánerekben. Felettébb színes és érdekes a cirkusz világa, ahol egy olyan közösség tagja lehetek, akik összetartanak jóban-rosszban, hiszen nap mint nap életek forognak kockán.”

Imádok itt dolgozni, és megható belegondolni abba, hogy nem is olyan rég még én is csillogó szemű gyerekként tapsoltam az előadás végén.

Bemutatkozó videó

Skip to content