A Fővárosi Nagycirkusz balettkara

A balettkar tagjai:

Fejes Kitty - tánckarvezető, koreográfus

Bemutatkozó

Fejes Kitty

“Minden egyes műsor újabb és újabb lehetőséget nyújt a táncosaink tehetségének megmutatkozására. A talajtól a levegőig, a tüzestől a jegesig, szárazon és vizesen, a klasszikus táncoktól kezdve a revün keresztül egészen a kortárs mozgásvilágig, mindenre felkészültnek kell lenniük! A táncok betanulása mellett, sokrétű és kitartó tréningezésre van szüksége a csapatnak, valamint átlátható időbeosztásra és megfelelő pihenésre is. A táncosok egyediségét szem előtt tartva, a kortárs és színpadi táncokat oktató múltam, valamint számos színházi koreográfusi munkám tapasztalataira építve, egymástól folyamatosan tanulva fejlődünk és alkotunk, mint egy igazi csapat.

A Fővárosi Nagycirkusz tánckarának vezetőjeként különösen fontos feladatom a koordinálás mellett, hogy a tánckar tagjait állandó és izgalmas kihívások elé állítsam, azaz újra és újra inspiráljam őket!”

Sebesi
Daniella

Bemutatkozó

Sebesi Daniella

„14 évig versenytáncoltam, imádtam a versenyzést! Országos és magyar bajnoki címeket szereztem. Versenytáncosként viszont kimaradt az életemből az a csapatszellem, amit azóta élek meg, hogy egy éve a cirkuszban dolgozom. Nem csak a különböző új táncstílusokkal való megismerkedés és az artista munka állított kihívások elé, hanem a csapatban gondolkodás, az egymásért való felelősségvállalás is, amit a cirkuszi munka megkövetel. Úgy érzem, sokkal nyitottabb lettem és ez által a kommunikációm is fejlődött. Nagyon megszerettem a közeget, az embereket, akikkel együtt dolgozunk, e mellett pedig inspirálnak az újabbnál újabb szakmai kihívások is. Jó dolog fejlődni és elmondhatatlanul jó dolog, hogy az a munkám, amit a legjobban szeretek.”

Böjtös
Bianka

Bemutatkozó

Böjtös Bianka

„Már kiskorom óta szenvedélyem a tánc. Az évek során színházi táncosként, különböző tánc stílusokban számos színpadon léphettem fel, viszont a cirkusz egy teljesen más világ. Folyamatosan új kihívások elé állít, amikkel meg kell küzdeni. Az egyik ilyen küzdelmem a magassággal volt, hiszen táncosként idáig egyáltalán nem dolgoztam levegőben. A Művésztelepen való rengeteg gyakorlásnak köszönhetően, sikerült legyőznöm a félelmemet, és ma már 4-5 méter magasban is magabiztosan hajtok végre néhány elemet. A Melyiket a 9 közül? című műsorunkban a levegőbe felhúzva szaltókat, egyszerűbb trükköket mutatunk be forgás közben, keressük az egyensúlyt a tánc és az artista elemek megvalósítása között. A tánc a legbensőbb énem, örömet okozok vele a nézők számára, ezért szeretem amit csinálok, mert igazán önmagam lehetek.”

Németh
Barbara

Bemutatkozó

Németh Barbara

„Színházi táncos végzettségemnek köszönhetően, több éves színpadi tapasztalatra tettem szert. Ezek után azt gondoltam, már nem érhet meglepetés. Ám ez Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában szezonról szezonra, előadásról előadásra megcáfolódni látszik. A Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagjaként magam sem gondoltam volna a kezdetekkor, hogy mostanra már mindenféle aggodalom nélkül, lazán, mosolyogva több méter magasan felhúzva szaltózgatok a levegőben. Élvezem, hogy mindig van valami kihívás, valami új.”

Kiss
Csenge

Bemutatkozó

Kiss Csenge

A tánc már régóta az életem részét képezi. Egészen kisgyerekként tudtam, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni a tánccal. Sok táncstílussal ismerkedhettem meg pályafutásom során, de szakmai identitásom legfőképpen a modern és kortárs tánc irányzatokon belül bontakozott ki. Hálás vagyok, hogy jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagjaként kamatoztathatom a tudásomat. Itt nem csak a táncos készségeimet fejleszthetem és bontakoztathatom ki, hanem egyben teret kapok, hogy bővítsem ismereteimet a cirkuszművészet különböző irányzataiban is. Számomra a cirkusz egy teljesen új kaput nyitott meg, szakmai fejlődést és remek közösséget biztosít, illetve utat mutat egyfajta nyitottabb gondolkodás felé. A cirkusz segít, hogy előadóként megismerjem önmagamat és a határaimat, valamint lépésről lépésre érdekesseben építsek fel egy-egy színpadi karaktert, beleértve a saját egyéniségemet is.”

Wehovszky
Klaudia

Bemutatkozó

Wehovszky Klaudia

„A zenére történő mozgás már hároméves korom óta jelen van az életemben. Előbb a ritmikus gimnasztika alapjaival ismerkedtem meg, majd az akrobatika mellett döntöttem. Így az elegáns mozgásforma, a hajlékonyság, valamint a talaj fölötti dinamikus ugrások egyaránt megalapozták a koordinációmat, a ritmusérzékemet és az állóképességemet is. Miután a színházi táncos képzés mellett döntöttem, közel tíz éven át voltam egy modern táncegyüttes tagja- Az eddig tanultakat kiválóan hasznosíthatom a cirkusz porondján. Pozitív és egyben felemelő érzés, hogy az előadások alatt átadhatom a közönségnek azt a lendületet, energiát és eleganciát, ami bennem van.”

Incze
Miklós

Bemutatkozó

Incze Miklós

„A tánc és a cirkuszművészet mindig is az életem része volt. Az, hogy a Fővárosi Nagycirkusz tánckarának tagja lehetek, különösen nagy öröm számomra. Lehetőség arra, hogy tovább fejleszthessem cirkuszművészeti ismereteimet, miközben bővíthetem a tánctechnikai tudásomat is. A világ több pontján is, olyan színpadi produkciókban volt lehetőségem kamatoztatni tánctudásomat, amikben ötvöződött az artistaművészet és a tánc. De a cirkuszi manézs sokkal többet tud adni számomra, és azt gondolom a közönség számára is. Különösen közel áll hozzám a kör alakú színpad, azaz a manézs, ami az épület szíve, és amelyet a közönség ölel körbe.”

Bemutatkozó videó