Hungária Cirkuszcsarnok

A MACIVA nemzeti intézményként nagyszerűen dolgozik, ezt az is bizonyítja, hogy a közönség az elmúlt két évben visszatalált a magyar cirkuszművészethez – mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár az épület avatóján.

Alig egy éve, 2012 novemberében a sajtó képviselőinek jelenlétében elkezdődött a MACIVA Hungária krt-i Művésztelepének területén álló lerobbant Hippodrom és az évek óta üres MACIVA Állatház épületeinek bontása. A felszabaduló területen az elmúlt évben rekordgyorsasággal épült fel a magyar cirkuszművészet büszkesége, az új Hungária Cirkuszcsarnok. A modern cirkuszcsarnok nemcsak az akrobatikus és levegőszámok gyakorlására biztosít lehetőséget, hanem bemutató- és vizsga-előadások bemutatására is alkalmas.

 

Az új építményben a Fővárosi Nagycirkusz porondjával azonos méretű gyakorló manézs is kialakítható. A csarnok a galéria szintet is figyelembe véve kétszintes, a megközelítőleg 12 méter kupolamagasságú épületben a bemutató előadások során mintegy 132 fő részére ülőhely kialakítására van lehetőség. A mintegy 902 m2 alapterületű Hungária Cirkuszcsarnok egy átjáró híddal csatlakozik a Művésztelepen lévő másik próbateremhez.

 

    Skip to content

    Send this to a friend