Tanév előtti cirkuszpedagógiai foglalkozás a Fővárosi Nagycirkuszban

Megcsodálták gyakorlás közben Oleg Spigin artistaművészt. Megtanulták, hogy ő éppen egy trapézon dolgozik, és hogy az artisták “cuccait” rekviziteknek nevezik. A kiállításban megkeresték Jubile, a világhírű cirkuszi elefánt fejdíszét és borotváját, meglepődtek az ágyúgolyót elkapó erőművész izmain és Herkules kosztümén, és alaposan megvizsgálták a tányérokat forgató kötéltáncosnőt és a vastag drótot, az egykerekűn egyensúlyozó artistát és a zsiráf biciklit.

Ennyi éppen elegendő volt ahhoz, hogy a gyerekek maguk is nagy lelkesedéssel kezdjenek el gyakorolni. Csürke Tibor artista segítségével kipróbálhatták érzékeiket és reflexeiket, miközben tányérokat egyensúlyoztak, labdákkal zsonglőrködtek, mini pisznin és gólyalábakon egyensúlyoztak, célba dobtak. A sok mozgás után jól esett egy kis lazítás. Az alagsorban, a jelmeztár kosztümjei között, Kis Judit jelmeztervező közreműködésével találgathatták, vajon kik viselik a különböző cirkuszi kosztümöket. Aki kedvet érzett hozzá, egy-egy kosztümöt, kelléket, fejdíszt felpróbálhatott, és készíthetett magának cirkuszi sminket is.

Aki jelentkezni szeretne hasonló, kiállításunkhoz kapcsolódó csoportos foglalkozásra, keresse Joó Emese muzeológust a 130@maciva.hu e-mail címen vagy a 20/414-4344 telefonszámon egy héttel előre.