Artistaművészetből jeles!

Az idén 75 éves jubileumát ünneplő Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia diákjai léptek porondra, hogy bizonyítsák tudásukat a nagyérdeműnek. A 60 perces musical-cirkuszi előadásban Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét dolgozták fel a cirkusz- és társművészeteinek segítségével.

A Világok vándora című produkció ősbemutatóját láthatta a közönség június 21-én a Fővárosi Nagycirkusz porondján. A BIAK diákjainak vizsgaelőadása az elnyomottak győzedelmes felülkerekedését hirdető irodalmi műremek újszerű feldolgozása, amely a szenvedéseken, a megpróbáltatásokon eredményesen felülkerekedő hősi magatartást hirdeti és állítja középpontba.

Petőfi Sándor örökérvényű remekműve a gyermek s a felnőtt közönség számára egyedülálló eszközökkel, műfajteremtő musical-circus formájában került megfogalmazásra, egységes zenei arculattal.

Az eredeti mű szövegét felhasználó előadás kerettörténetében a mesék csodavilága elevenedik meg az artistaművészet varázslatos erejével: az akrobatikus ügyesség, a virtuóz zsonglőr- és egyensúlyozó számok, a lélegzetelállító légtornász produkciók során ellátogatunk az Óriások földjére, a Sötétség országába, az Óperenciás-tengeren is túlra és Tündérországba.

A mű zenéjének szerzője Romhányi Áron, vezető koreográfusa Csonka Roland, produkciós vezetője és rendezője Kovács Gábor Dénes.

 

További híreink

Az előadásról bővebben