Az én cirkuszom – a mi cirkuszunk: Felhívás

Kedves artistaművészek, kedves közönség!

A Fővárosi Nagycirkusz jubileumi kiállítása nem jöhetett volna létre az Önök részvétele és együttműködése, személyes felajánlásai, emléktárgyai és történetei nélkül. Köszönjük!

Felhívásunk továbbra is él, ahogyan az Önök aktivitása sem csökkent, hiszen a megnyitó óta folyamatosan kapjuk azokat a tárgyi emlékeket, fotókat, filmeket, dokumentumokat és történeteket, amelyekkel a kiállításunkat bővíthetjük.

Ha eddig még nem tették, akkor most legyenek Önök is részesei a jubileumi cirkusztörténeti kiállításnak!

Kiállításunkhoz olyan felajánlásokat várunk, amelyek valamilyen módon kötődnek a Fővárosi Nagycirkuszhoz. A cirkusztörténeti emlék lehet dokumentum (régi plakát, szerződés, kiadvány, karikatúra, fotó, cirkuszjegy, kosztüm, dekoráció, stb.), filmfelvétel, régi vagy új rekvizit (zsonglőr eszköz, artista kellék, speciális ruhadarab, stb.), előadáshoz vagy artistához kötődő különleges emlék, régi családi fotó, játékszer, szemléltetőeszköz, személyes emléktárgy vagy történet.

A tárgyakat, amennyiben igényt tartanak rá, 2020. június 27-ig szóló kölcsönszerződéssel használjuk fel. A dokumentumokat és fotókat digitalizáljuk, az eredeti anyagot visszaadjuk, és a digitális felhasználásra kötünk kölcsönszerződést.

Adományozás esetén, felajánlásaik cirkusztörténeti gyűjteményünk részét képezik majd, és azokat más kiállításainkon is felhasználjuk majd.

Felajánlásaikat a Fővárosi Nagycirkusz kiállításában és a későbbiekben virtuális kiállítás formájában online is elérhetővé tesszük.

A 2019. szeptember 10-ig felhívásunkra beérkező cirkusztörténeti emlékekből válogatott anyagot a nagyközönség 2020. június 26-ig láthatja majd a Fővárosi Nagycirkusz épületében és honlapján.

Felajánlóinkat feltüntetjük a kiállításban és a honlapon, családi cirkuszi belépővel és kiadvány ajándékkal jutalmazzuk.

A kiállítás bezárásakor valamennyi tárgyat visszaadjuk tulajdonosaiknak, azokat pedig, amelyeket gyűjteményünk számára ajánlanak fel, elhelyezzük cirkuszművészeti múzeumunkban.

Felajánlásaikat folyamatosan fogadjuk a Fővárosi Nagycirkusz titkárságán (1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a.) postán, személyesen, valamint e-mailben a 130@maciva.hu címen.

További információ:
Joó Emese muzeológus
06 20 414 4344
130@maciva.hu

 

Segítségüket, hozzájárulásukat köszönjük!

Fővárosi Nagycirkusz

 

Skip to content