Hans Ludwig Suppmeier

Tigrisek idomítása (Németország)

Flavio Togni cirkuszának idomára régóta foglalkozik tigrisekkel. Műsorszámának ékessége egy kecsesen lépkedő királynő, a fehér tigris. Az öt nagymacska engedelmesen figyeli idomáruk mozdulatait, a látványos produkció igazi csapatmunka.

 

Bazan Family

Zenebohócok (Brazília)

A klasszikus zenebohócok nagy csinnadrattát produkálnak a manézsban fúvós hangszereikkel. Bemutatják, hogy bármilyen eszközből elő tudnak varázsolni hangokat, legyen az akár egy főzőedény, kisméretű hegedű, vagy éppen egy szétesett zongora.

 

Duo Capilar

Levegő akrobatika (Kuba)

A két kubai artista hölgy Dél-Amerika nagyvárosai és Monte-Carlo után a Fővárosi Nagycirkuszban mutatja be a cirkusz hőskorát idéző, ma már igazi különlegességnek számító hajlógó levegő akrobatika produkcióját.

 

Richter Flórián

Elefántszám (Magyarország)

Világsztárok összeszokott kettőse a Fővárosi Nagycirkuszban! Szandra, az elefánt – aki Roger Moore partnere volt a Polipka (Octopussy) című James Bond filmben – a világhírű cirkuszművész Richter Flórián vezetésével fergetegesen szórakoztató, meglepetésekben bővelkedő produkcióval lép a közönség elé.

 

Jessica Caveagna

Kardegyensúlyozó szám (Olaszország)

Jessica Caveagna olasz bohóc dinasztia tagja, az őszi műsorban óriási közönségsikert aratott Steve és Jones bohócok nővére. Ő is a cirkuszban nőtt fel, és nyolcévesen mutatta be labdaegyensúlyozó számát. Már akkor érezte, hogy a cirkusz lesz az élete. 2003-ban találkozott férjével, Kim Kenneth-tel, akivel együtt dolgoznak Kim illuzionista számában. Jessica magánszáma a klasszikus mutatvány, a kardegyensúlyozás, amelyben lenyűgöző trükkökkel ejti ámulatba a publikumot.

 

Duo Sifolinis

Gyorsöltöző szám/ transzformáció (Bulgária – Anglia)

Nyikolaj és bájos partnernője, Hayley egy különleges – tánccal kombinált – varázsszámot mutatnak be, amelyben Nyikolaj egy pillanat alatt új meg új ruhát varázsol Hayley-re. Charleston, színes ruhák és meglepetés a produkció végén.

 

Richter Flórián, Richter Edit, Richter Kevin

Magasiskola (Magyarország)

Flórián számára mindig is fontos volt egy-egy produkciónak értelmet és stílust adni. Ebben a szellemben született meg a magasiskola műsorszám, amelyben közreműködik felesége, Edith és kisfiuk, Kevin. A gyönyörű holland fríz lovak precízen hajtják végre az oldaljárásokat, vágtaperdülést, vagy az ugrásváltást. A sztárcsalád produkciója világpremier.

 

The Mednikov’s

Magas kötél (Oroszország)

A háromtagú orosz The Mednikov’s csoport hölgy tagja, Patimat férjével, Alexander Mednyikovval együtt hozta létre a „Rope-walkers” műsorszámot, és sikert sikerre halmoztak, Japántól egészen az USA-ig. Jóval később – tizenhét év kihagyás után – Patimat úgy döntött, hogy új produkcióval állít emléket férjének és megszületett a Rope-walkers Mednikov’s. A dróton a klasszikus trükkök mellett hajmeresztő mutatványokat produkálnak. Konstantin az egyetlen Alexander Mednikov után, aki képes a dróton a dupla hátra szaltóra.

 

Kim Kenneth

Illuzionista (Dánia)

Kim Kenneth-et édesapja vezette be a varázslat világába és már hatévesen a színpadon állt. A dániai Magic Circle Club legifjabb tagja volt, tinédzser korában több díjat is nyert. 1989-től szerepel cirkuszban. Egy ideig szüneteltette a fellépéseket és a dániai egyetemen tanult, de a szíve visszahúzta a cirkusz csodálatos világába. Pályájának 25 éves jubileumát éppen a Fővárosi Nagycirkuszban ünnepelheti.

 

The Bazan Sisters

Egyensúlyozó szám (Brazília)

A Bazan bohóccsalád két hölgy tagjának műsorszáma látványosan szép, gondosan kidolgozott. Az artistanők ráadásként egy létra segítségével a sokat látott cirkuszrajongókat is meghökkentő mutatvánnyal teszik igazán emlékezetessé produkciójukat.

 

Richter Flórián

Freiheit – szabadidomítás (Magyarország)

Richter Flórián a jól ismert, hétgenerációs Richter artista család gyermeke. Öt éves kora óta foglalkozik lovakkal és kilenc évesen kezdte pályafutását lovas akrobataként. Minden eredményét és sikerét lovakkal érte el, többek között a Monte Carlo-i Cirkuszfesztiválon is, ahol Arany Bohóc díjjal jutalmazták 2008-ban. A cirkusztörténelem legjobb lovas akrobatájának tartják.

A szabadidomítás során a lovak közti kommunikáció és a testi-lelki harmónia dominál. Az összehangolt munka eredménye pedig egy show elemekkel kombinált látványos produkció.

 

Duo Deszka

Deszkaszám (Magyarország)

A Duo Deszka fiatal magyar akrobatái, Lővei Gábor és Mikó Zoltán a Baross Imre Artistaképzőben végeztek. Felléptek már az Ördögkatlan Fesztiválon, a Sziget Fesztivál Fly Street Circus című produkciójában, és a Jövő Cirkuszában is láthatta már őket a közönség. Műsorukra jellemző a könnyedség, a lazaság és a merész mutatványok, mint például a hula hoop karikán keresztül a magasban bemutatott szaltó.

 

Super Silva

Levegőszám (Barzília)

A brazil artista, Super Silva Pókemberhez hasonlóan mászik fejjel lefelé 14 méter magasban, biztonsági háló nélkül, hajmeresztő mutatványokat bemutatva. A 35. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz Bohóc-díjjal, a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ezüst Pierrot díjjal jutalmazták merész produkcióját.

 

Duo Sifolinis

Halálkerék (Bulgária)

A duó 2002 óta dolgozik a műfaj egyik legveszélyesebb műsorszámával, a halálkerékkel. A lélegzetelállító produkcióban a kerekeket 15 méter magasban, biztosító kötelek nélkül hajtják saját tengelye körül. Mindeközben szédítő mutatványokat produkálnak: ugróköteleznek, vagy bekötött szemmel sétálnak a halálkerék külső részén.

 

Finálé

 

Képgaléria az előadásról

 

Skip to content