Elindult a Csontváry Program a Fővárosi Nagycirkuszban

A Fővárosi Nagycirkuszban szombaton a Csontváry Program keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem közel százötven diákja vett részt Csillagtánc előadásunkon és az azt követő cirkuszpedagógiai kísérőfoglalkozáson.

A Csontváry program az Emberi Erőforrások Minisztériuma által koordinált, és a különböző kulturális intézmények által megvalósított felsőoktatási intézmények hallgatóinak szóló programsorozat. A program célja, hogy az egyetemi hallgatókat színvonalas, kulturális előadó-művészeti élményhez juttassa. A programsorozatban a színházak, a táncművészeti intézmények, a koncert-és hangversenytermek mellett a Fővárosi Nagycirkusz is részt vesz.

A 2021-22-es tanév első szemeszterében a Fővárosi Nagycirkusz összesen hat alkalommal várja a programban részt vevő felsőoktatási intézményeket: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetemet és a Semmelweis Egyetemet. Az előzetes regisztrációhoz kötött programra több mint ezer egyetemi hallgató jelentkezett. A Csontváry Program első alkalma a Fővárosi Nagycirkuszban 2021. október 30-án, a Csillagtánc című műsor délutáni előadását követően valósult meg. A közel százötven egyetemi hallgató az előadás megtekintését követően egy cirkuszpedagógiai kísérőfoglalkozáson vett részt. Graeser József cirkuszszakmai vezető és Sándor András oktatási programvezető az előadáshoz kapcsolódó szakmai érdekességeket, cirkusztörténeti és pedagógiai ismereteket, valamint technikai részleteket osztottak meg a hallgatókkal.

A következő Csontváry Programhoz kapcsolódó előadásra és kísérőfoglalkozásra november 6-án kerül sor, amelyre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és Magyar Agár-és Élettudományi Egyetem hallgatóit várják.