Georgina Cassels nyerte az FNC különdíját a MUCH MORE Showcase-en

2024.április 26-28. közt zajlott a budapesti Trafóban a MUCH kortárs cirkuszi fesztivál. A OneTwoMany Collective által első alkalommal szervezett program célja a kortárs cirkusz ünneplése volt. A fesztivál három napja alatt a közönség és regionális cirkuszi világ szereplői újcirkuszi előadásokat, work in progress bemutatókat és kerekasztal-beszélgetéseket nézhettek meg, e mellett pedig lehetőség volt a különböző cirkuszi alkotók és alkotóműhelyek mélyebb megismerésére, kapcsolatépítésre és együtt gondolkodásra.

A fesztivál zárónapján, vasárnap este került sor a MUCH MORE Showcase-re, a cirkuszi számok és alkotói koncepciók versenyére. A MUCH MORE Showcase során rövid, pár perces újcirkuszi számok váltották egymást a Trafó színháztermében, magyar, angol, lengyel, ukrán, osztrák, cseh és ausztrál versenyzők mutatták meg a zsűrinek munkáikat.

A fődíjas az osztrák Angie Kurz lett, aki a MORE ösztöndíját kapta, amely magában foglalja a OneTwoMany Collective egyéves szakmai támogatását, 2,5 millió forint (6350 EUR) alkotói támogatást, egy rezidenciaprogramot, egy fellépési lehetőséget a Sziget Fesztiválon, valamint egy bemutatkozási lehetőséget a 2025-ös MUCH Fesztiválon!

A versenyen Fővárosi Nagycirkusz különdíját az angol születésű, jelenleg Budapesten élő és alkotó Georgina Cassels-nek adta át Sonder című produkciójáért. A díj része, hogy Georgina próbalehetőséget kap a Fővárosi Nagycirkuszban, illetve felléphet a Cirkuszok Éjszakáján a Fővárosi Nagycirkuszban.

Őszintén gratulálunk valamennyi díjazottnak, a fesztivál fellépőinek és a MUCH fesztivál megálmodóinak és létrehozóinak, a OneTwoMAny Collective-nek, Zoletnik Sophie-nak, Lennart Paarnak és Csuzi Mártonnak!