A Kurultajjal egy időben Echo of Asia

Bugacon zajlik a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés, Kazahsztánban pedig az Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztivál, ahol Magyarország képviseli Közép-Európát. A következő évben egy különleges projekt is körvonalazódik a Kurultaj országaival, akiket összeköt a cirkuszművészet.

Két évnyi pandémiás kihagyást követően ismét megrendezésre kerül Közép-Ázsia legnagyobb nemzetközi cirkuszfesztiválja, az Echo of Asia. A rangos eseménynek Kazahsztán fővárosa, Nur-Sultan ad otthont. A cirkuszi seregszemlén elsősorban türkmén, üzbég, kirgiz, tadzsik és kazah művészek adnak számot évek alatt megszerzett tudásukról.

Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűritagjai

Echo of Asia Nemzetközi Cirkuszfesztiválon rangos szakmai zsűri bírálja el a produkciókat.

A fesztiválon Magyarország kiemelt vendégként vesz részt: Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a zsűriben képviseli hazánkat és Közép-Európát, a versenyszámok között a fiatal artista, Heizer Dominika mutathatja meg a Baross Imre Artistaképző Intézetben megszerzett tudását.

Az esemény jelentős sajtóérdeklődés mellett zajlik, ahol a háborús helyzetről, az európai viszonyokról és a további művészeti együttműködésekről kérdezték a főigazgatót.

Fekete Péter nyilatkozik a sajtónak

Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a sajtó gyűrűjében a kazah fővárosban.

A 2023-as esztendőre kirajzolódik egy közös projekt körvonala, ahol a Kurultaj országai közös kulturális gyökereiket mutathatják be a cirkuszművészet segítségével.

Szekáry Zsuzsanna