Ágyak a manézsban!

Egy megható fotó ihlette a Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című darabját. Az Ágyak a manézsban jelenet futótűzként terjed Ukrajnában, Fekete Péter főigazgató pedig alig győzi telefonon fogadni az elismerő szavakat.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, Marina Novoselova, a Shevchenko Alapítvány vezetőségével látogatást tett a Fővárosi Nagycirkuszban. Itt létük során meggyőződtek róla, hogy a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ oltalma alatt álló ukrajnai menekült artista gyermekek és oktatóik jó kezekben vannak: segélycsomagokat, napi háromszori étkezést, ügyintézést, orvosi ellátást, szállást, szakmai órákat és különböző rekreációs programokat biztosítanak számukra. A Shevchenko Alapítvány köszönetét fejezte ki a Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak, akik az Ukrajnában ragadt artistaművészek állatainak is több ezer euró értékben küldtek állateleséget és állatgyógyászati eszközöket Kristóf Krisztián Hortobágyi Károly-díjas artistaművész, a Recirquel Társulat és az Európai Cirkusz Szövetség közreműködésével.

A küldöttség megtekintette a Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című jelenleg futó darabját és meghatottan látta, hogy az előadás megszületését a világot bejárt emblematikus fotó inspirálta. A Zaporozsjei Cirkuszban készült “Ágyak a manézsban” című fényképen mariupoli menekült művészek láthatók, akiket a cirkuszban szállásoltak el a háború legnehezebb időszakában.

 

A világot bejárt ikonikus fotó, amely a Fővárosi Nagycirkusz RAIN – Esőcirkusz című előadását ihlette.
Fotó: KATE GERAGHTY

 

A Zaporozsjei Cirkuszban készült fotó inspirálta jelenet a RAIN – Esőcirkusz előadásból.
Fotó: Urbán Ádám

ágyak a manézsban

Az Ágyak a manézsban fotó életre kel a RAIN – Esőcirkusz előadásban.
Fotó: Urbán Ádám

Marina Novoselova a telefonjával rögzítette az előadást, majd hazájában széles körben – többek között a zaporozsjei polgármesternek is – megmutatta a fotót megelevenítő jelenetet. Azóta csöng Fekete Péter főigazgató telefonja, aki nem győzi fogadni az elismerő szavakat Ukrajnából.

oklevél Fekete Péter részére a Shevchenko Alapítványtól.

A küldöttség egy oklevelet is átnyújtott Fekete Péter főigazgató részére a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ menekültekért tett példaértékű munkájáért.

Szekáry Zsuzsanna