Összefogás a cirkuszi állatokért – A Fővárosi Nagycirkusz életbevágó adományokkal segíti az ukrán cirkuszok állatait

A Fővárosi Nagycirkusz miután három hónapja több mint száz ukrán artistaművészről gondoskodik, most az Ukrajnában élő cirkuszi állatok megsegítését tűzte ki célul: a Lviv-i Cirkuszba jelentős mennyiségű állateleséget és állatgyógyászati termékeket küldött ki, amelyeket az ottani cirkuszigazgató szervezetten szétoszt Ukrajna-szerte a rászoruló cirkuszok között.

A Fővárosi Nagycirkusz a háború kitörésekor azonnal összefogott az INspirál Cirkuszközponttal, a Baross Imre Artistaképző Intézet Szakgimnáziummal, a Recirquel Társulattal és a Balance Akrobatika & Torna Clubbal, hogy szállást, napi háromszori étkezést, próbalehetőséget és programokat biztosítsanak a Magyarországra menekült vagy átutazóban lévő ukrán artistaművészeknek. Közép-Európa egyetlen kőcirkusza három hónapja több mint száz bajbajutott gyerekről, szülőről, artista tanárról és artista növendékről gondoskodik, akik a kijevi és a harkivi artistaképzőkből érkeztek Magyarországra.

Ám a cirkuszművészet védőernyője nemcsak az emberekre, hanem az állatpartnerekre is kiterjed. A Fővárosi Nagycirkusz élharcosa a cirkuszi állatok jólétének biztosításának, fizikai-és szellem egészségük megőrzésének, valamint a velük kapcsolatos, tudományos alapokon nyugvó edukációnak. Ezért az intézmény az Európai Cirkusz Szövetséggel (ECA) és a Fédération Mondiale du Cirque-vel karöltve azonnal válaszolt a segítségkérésre. A Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Szervezőbizottsága Urs Pilz vezetésével és Kristóf Krisztián Hortobágyi Károly-díjas artistaművész koordinálásával útnak indított a Lviv-i Cirkuszba egy állateleséget és egy állatgyógyászati termékeket szállító teherautót. Az Ukrajnába érkezett, életbevágóan fontos szállítmányt a Lviv-i Cirkusz igazgatója, Roman Zdrenik osztja szét és küldi tovább a rászoruló cirkuszoknak.

Szekáry Zsuzsanna

További cikkeinket és híreinket ide kattintva olvashatják.