Kulturális felzárkóztatás a Fővárosi Nagycirkuszban  

Szombati előadásunkat az Üdvhadsereg különböző egyházi és szociális intézményeiből érkező, zömében hölgyek és gyermekek is megtekintették. A cirkuszművészeti élmény rájuk gyakorolt hatásáról Hecker-Réz Ibolya, az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország – Új Kezdet Háza intézményvezetője számolt be.

Ötven csillogó szemű vendég érkezett szombaton Közép-Európa egyetlen, egész évben üzemelő kőcirkuszába. Többen az Anya és Gyermeke átmeneti otthonból jöttek, ahol bántalmazott anyák és gyermekeik élnek, akiknek többsége először járt a Fővárosi Nagycirkuszban. A legfiatalabb vendég másfél, a legidősebb hatvankilenc éves volt, de mindannyian kortól függetlenül élvezték az előadást.

„Hatalmas élmény volt az ellátottaink számára, hogy személyesen megtapasztalhatták, milyen elmenni egy kulturális intézménybe, ahol olyan műsort láthattak, amely érdekes, színvonalas és a cirkuszművészet mellett a többi művészeti ágba is betekintést nyújt. Eljutottak egy olyan varázslatos helyre, ahova egyébként nem tehetnék meg az életkörülményeik miatt. Van igényük a kultúrára és arra, hogy kiszakadjanak a mindennapokból és pozitív ingerek érjék őket. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a Fővárosi Nagycirkusz vezetősége lehetőséget biztosított rá, hogy megnézzük a Tündértánc – Nővarázs című előadást” – fejezte ki mindannyiuk nevében a köszönetét Hecker-Réz Ibolya.

 

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám