Idén már többszáz tanuló vett részt a Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó óráin

Soha nem látott népszerűséggel zajlanak a rendhagyó órák a Fővárosi Nagycirkuszban. Hetente háromszor, különböző tematikájú, az előadásokhoz kötődő cirkuszpedagógiai foglalkozásokkal várják a szakemberek az osztályokat és pedagógusaikat.

A Fővárosi Nagycirkuszban az előadások után rendhagyó órákat tartanak a manézsban általános- és középiskolai tanárok, valamint neves szakértők és egyetemi tanárok közreműködésével, a legkülönbözőbb tantárgyakban és témakörökben: matematika, fizika, biológia, irodalom és felelős állattartás.

Ezen a héten több mint 150 diák vesz részt a cirkuszpedagógiai foglalkozásokon, akik az ország számos pontjairól érkeznek: Budapestről, Ceglédről, Lovasberényből, Vecsésről, Albertfalváról, Gyömrőről és Veresegyházról. Velük együtt, az idei rendhagyó órákon részvevő tanulók száma máris eléri az 500 főt.

A Fővárosi Nagycirkuszban az előadások után tartott rendhagyó cirkuszpedagógiai foglalkozásokon különböző, a Nemzeti alaptantervhez illeszkedő, foglalkozások nagy sikert aratnak a diákok körében
Fotó: Fővárosi Nagycirkusz

A rendhagyó órák célja az iskolában megszerzett tudás elmélyítése, az elméleti ismeretanyag gyakorlattá, élménnyé varázslása. A 45 perces foglalkozások során a diákok jobban megérthetik a már korábban tanult alapfogalmakat, valamint megismerkedhetnek új, érdekes jelenségekkel, folyamatokkal is. A tanárok széleskörű módszertannal: az élménypedagógia, a kompetenciafejlesztés és az ismeretbővítés eszköztárával hozzák közelebb a tanulókhoz az előadás során látott produkciókat, miközben visszautalnak az előzetes információkra, és befogadhatóbbá teszik az iskolai tudásanyagot, vagy éppen új fogalmakkal ismertetik meg a tanulókat.

A nagy népszerűségnek örvendő program egész évben folytatódik, amelyről bővebb információkat a https://fnc.hu/rendhagyo-tanora/ oldalra kattintva olvashatnak.

 

További híreink