A Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévadának nyitánya, a Magyar Cirkuszcsillagok című műsor 2013 január 12-től volt látható a legendás ligeti porondon. A műsor nem csak a cirkusz minden szépségét, hanem napjaink legkiválóbb magyar artistáit is bemutatta. Amellett, hogy műsorunk szórakoztató és látványos volt, felvonultatta a leggyönyörűbb cirkuszi állatokat és átélhetővé tette az attrakciók semmivel össze nem hasonlítható feszültségét is.

 

A Magyar Cikruszcsillagok (2013) című előadás művészei

 

Magasiskola – Nyitókép

 

Egy új produkció: a zenére táncoló holland fríz lovak, a Fővárosi Nagycirkusz tánckarával közösen bemutatott szám.

 

Eötvös Loránd & partnere – zsonglőr duó

 

Régi ismerősök, egy igazi cirkuszdinasztia képviselői a manézsban. Eötvös Loránd és felesége virtuóz zsonglőrök. Csupán azt nehéz eldönteni, hogy melyik a nagyobb bravúr: könnyed mozdulatokkal levegőben tartani a buzogányokat vagy a közönségnek megszámolni azokat.

 

Egzotikus állatszám – elefánt és tevék

 

Tevék, szürkemarhák és egy igazi sztár, Szandra, az elefánt, aki Roger Moore partnere volt az egyik James Bond-filmben. Most azonban nem a legendás színészre, hanem a jövő nagy magyar cirkuszcsillagára, ifjabb Richter Józsefre kell figyelnie.

 

Dittmár Roland & Németh Ágnes – komikus duó

 

A világszerte nagy tekintélynek örvendő Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is díjazott komikus duó ezúttal Franciaországból érkezik a magyar porondra, hogy bebizonyítsa: nem a méret a lényeg! Lenyűgöző műsorukat nagy kanál humorral fűszerezik.

Sok nevetést, vidámságot ígér az elismert artista házaspár műsora.

 

Elastic-Fantastic-Bombastic – bungee jumping

 

A négy fiú megmutatja milyen is a bungee-jumping, s mindezt szinkronban, a kupolába szerelt trapézok között röpködve teszik. A produkciót kolléganőjük teszi még látványosabbá, aki a négyzet közepén lévő tissue-n végez akrobatikus gyakorlatokat.

 

Freiheit – lovak szabadidomítása

 

A cirkuszművészet egyik legnagyobb erénye, hogy gyönyörűen képes bemutatni ember és állat együttműködését, harmóniáját. Ez a szám nemes paripák látványának és az idomár magabiztosságának emlékezetes ötvözete. Holland frízek és arab telivérek szabadidomítása. Csodás látványt varázsol elénk a hátasok közös, összehangolt munkája, szinkron-mozgása és megtudhatjuk mit is jelent a „fonás” technika.

 

The Arc (Simet László & Simet Olga & Bakk Diana – óriás szemafor)

 

Simet László, napjaink egyik legnagyobb magyar cirkuszcsillaga bámulatosan sokoldalú. Egyszer a Nyugati pályaudvarnál lélegzetállító magasságban, dróton egyensúlyozva lépked át a Nagykörút nyüzsgő forgalma felett, máskor tévénézők milliárdjai nézik elhűlve az olimpiai záróünnepségen, Londonban. Most azonban ezt a magasságot is kevésnek találva, kilép a világűrbe és partnernőivel szkafanderbe öltözve lépked a csillagok között.

 

Postakocsi – lovas-szám

 

Egy nemzeti cirkuszgála elképzelhetetlen a világszerte ismert és csodált lovas tradíciók bemutatása nélkül. Ez a szám egyszerre idézi fel a huszárok színpompás világát és virtuóz lovas tudásának, attrakcióinak hangulatát. A lóháton állva, kantárszárral egyben tartott ménes látványa megunhatatlan.

 

Cigánytábor – zsonglőrök, táncosok, késdobálók

 

Vándor vurstli, táncos lányok, vidám kavalkád, késdobáló produkció, zene, zsonglőrök – most mindenki átérezheti, hogy milyen egy klasszikus cigánytábor hangulata.

 

Komikus gumiasztal

 

Ez a humoros, akrobatikus elemekkel fűszerezett szám már meghódította Európa nagy cirkuszait. A Fővárosi Nagycirkusz közönsége most megcsodálhatja a látvány és a komédia tökéletes egyvelegét.

 

Golden Power – erőemelők

 

Biztosak lehetünk benne, hogy a 2004-es Monte Carlo-i Nemzetközi Cirkuszfesztivál Bronz Bohóc-díjas, elismert duó erőfeszítéseit ezúttal is siker koronázza. Lassú mozdulataik és könnyedségük láttán szinte felfoghatatlan az az erő, amely árad belőlük.

 

Richter Flórián és lovas akrobatái – zsokészám

 

A műsor csúcspontját minden kétséget kizáróan a 2008-as Monte Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas lovas akrobatái jelentik. Az elképesztően látványos számot a Fővárosi Nagycirkusz közönsége most láthatja először! Richter Flórián, a legfénylőbb magyar cirkuszcsillag, az egyetlen Monte Carlo-i győztes pályafutását a nemzeti cirkuszgálán koronázza meg.

 

 

 

 

1.rész

Zenekari nyitány

Magasiskola

Eötvös Loránd & partnere – zsonglőr duó

Egzotikus állatszám – elefánt és tevék

Dittmár Roland & Németh Ágnes – komikus duó

„Elastic-Fantastic-Bombastic” – bungee jumping

Freiheit – lovak szabadidomítása

2.rész

Simet László & Simet Olga & Bakk Diana– THE ARC (óriás szemafor)

Passzázs

Postakocsi – lovas-szám

Cigánytábor – zsonglőrök, táncosok, késdobálók

Komikus gumiasztal akrobatika

Golden Power – erőemelők

Richter Flórián és lovas akrobatái – zsokészám

Finálé


Rendezte: Richter József

Konferál: Tóth Olivér

Zenekarvezető: Maka Attila

Közreműködik a Fővárosi Nagycirkusz zenekara

 

Képgaléria az előadásról

 

Skip to content