Magyarország Női Nagykövetei is elismerik a Fővárosi Nagycirkusz ukrán artista menekültekért tett szolgálatait  

A Hungary’s Female Ambassadors (Magyarország Női Nagykövetei) adományokat juttattak el a Fővárosi Nagycirkusz oltalma alatt álló ukrán artistaképzős menekülteknek és elismerésüket fejezték ki az intézmény példamutató viselkedéséért.

Az ukrán-orosz háború kitörése után a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ összefogva az INspirál Cirkuszközponttal, a Baross Imre Artistaképző Intézettel, a Recirquel Társulattal és a Balance Akrobatika & Torna Clubbal azonnal a bajbajutottak segítségére sietett, minden eszközükkel és lehetőségükkel segítik a Magyarországra érkező menekülteket: segélycsomagokkal, élelmiszerrel, szállítással, ügyintézéssel, orvosi ellátással, szállással. Mivel az artista társadalom tudja, hogy a Fővárosi Nagycirkusz mindig nyitva áll a rászoruló cirkuszművészek számára, Ukrajnából több száz artistaművész érkezett Magyarországra: gyerekek, szülők, artista tanárok és artista növendékek.

A nemes gesztusról a hírekből értesült a Hungary’s Female Ambassadors (Magyarország Női Nagykövetei) szervezet, melynek nagykövet és főkonzul tagjai a mihamarabbi békéért dolgoznak. A szervezet tudomására jutott, hogy az Ukrajnából menekült artistaképzősöknek, tanáraiknak és családtagjaiknak bizonyos termékek formájában további segítségre lenne szükségük. Ezért Helsinkitől Kuala Lumpurig, Bogotától Manilláig Magyarország diplomáciai képviseleteit a világ különböző pontjain jelenleg vezető női nagykövetek és női főkonzulok részéről 250 ezer forint értékű vásárlási utalványt és 150 ezer forint értékben higiéniai termékeket juttattak el a Fővárosi Nagycirkusz oltalma alatt álló ukrán menekültek részére. A Hungary’s Female Ambassadors egy köszönőlevelet is eljuttatott Fekete Péter főigazgatónak, amelyben megköszönték az intézmény ukrán artista menekültekért szolgálatait, amely „a szolidaritás és összefogás nagyszerű példája, szakmailag kiváló, emberileg pedig nemes gesztus.”

Szekáry Zsuzsanna

Borítókép: Urbán Ádám

További híreink

 

    Send this to a friend