Pillanatok alatt egyik kosztümből a másikba – Villáminterjú Váradi Évával

Váradi Éva és Donnert Richárd hat éve társai egymásnak a porondon és az életben is. Dinasztiák című műsorunkban „quick change”, magyarul gyorsöltözőszámukkal kápráztatják el a közönséget. Villáminterjúnkban Éva mesélt a produkció létrejöttéről.

Mondhatni elég későn találkoztunk, de a mi szakmánkban vagy nagyon hamar köttetnek a házasságok, vagy eltolódnak egy kicsit. Miután összekötöttük az életünket, elgondolkoztunk, hogy milyen számot tudnánk hamar összerakni, amivel közösen elkezdhetnénk a következő cirkuszi szezont. Eleinte adott volt, hogy lovakkal lépjünk fel, mert a párom a Donnert lovas dinasztiába született, én pedig a családom révén értek az akrobatikához, így együtt hoztunk volna létre egy Pas de deux, magyarul balett lóháton című számot. Ahhoz viszont legalább egy-másfél év intenzív próba kellett volna, hogy közönség előtt is be tudjuk mutatni.

Így merült fel bennük a gyorsöltözőszám ötlete, ami egy nagyon keresett zsáner, szereti a közönség. Az is mellette szólt, hogy nem helyigényes, bárhol tudunk próbálni, valamint ezzel a számmal nemcsak cirkuszokban, hanem varietékben is fel lehet lépni. Az első közös szezonunkat Dániában kezdtük, ahol varietészínházakban léptünk fel. Három év után viszont olyan változás történt a családban, aminek köszönhetően szükség volt ránk, ezért hazajöttünk, és a férjem csatlakozott a családi lovasakrobataszámhoz. A cirkuszos családok nagyon összetartók. Hiába járjuk külön a világot, nem a karriert helyezzük előtérbe, hanem a szülőket és a családunkat.

Milyen kosztümöket láthat rajtatok a közönség?

A világon a legjobb jelmeztervezői között tartják nyilván az orosz Sos and Victorya Petrosyant, így őket kerestük meg, hogy készítsék el a kosztümjeinket. Ránk lettek tervezve, szabva, a mi stílusunk és igényeink szerint. Rajtam hét, a páromon két kosztümöt láthat a közönség, amelyeket szédületes sebességgel cserélgetünk. A ruhaköltemények között charleston, keleties és rock and roll stílusú darabok is megtalálhatók.

Hozzá kell tennem, hogy a Dinasztiák című műsorban egy friss, átalakított produkcióval lépünk porondra. Ebben Valc Szabolcs koreográfus és a műsor egyik rendezője, Füzy Anita voltak a segítségünkre. Egy pörgős, romantikus, rock and roll stílusú műsorszámmal várjuk a kedves nézőket a képernyők elé.

Szekáry Zsuzsanna

Fotó: Urbán Ádám